– Helt rå opplevelse!

Erlend fikk årets første kjempelaks.

HELT RÅTT: Erlend Andersen (t.v) og roer Andreas Haldorsen kunne juble etter en rå opplevelse i elva i natt.  Foto: Jørgen Andersen

nyheter

Etter en time med tøff temming, kunne Erlend Andersen lande en rugg på 19,5 kilo, årets desidert største fangst i Altapostens konkurranse og solid rekord for 17-åringen.

(saken fortsetter under bildet)

FOR EN RUGG: 19,5 kilo veide denne storlaksen som ble tatt i Forbygninga, men landet i Pahtakorva.  Foto: Jørgen Andersen

Adrenalinet var ikke ute av kroppen da Altaposten snakket med Erlend tirsdag morgen. Da hadde han vært gjennom en opplevelse av de sjeldne.

– Det er helt rått. Spesielt artig er det at vi tre unggutter på 17 år fikset dette helt alene. Det gir mestringsfølelse, sier Erlend, som var i Forbygninga sammen med Andreas Haldorsen og Elias Nielsen.

Klokken fire i natt beit storingen på. Temmingen i båten førte dem helt ned til Pahtakorva, der jubelen tok løs da de hadde den på land.

– Det ble en diskusjon om dette er gjeldfisk eller oppgangslaks, men den er feit og fin. Jeg finner ikke lus på den, men du verden for en opplevelse, sier Erlend.

Han har fisket i Altaelva siden han var en neve stor, men det har blitt med fangst i størrelsen 6-7 kilo.

STORLAKSEN: – Jeg synes det var spesielt artig at vi tre unggutter fikset dette helt alene. Det gir mestringsfølelse, sier Erlend Andersen (i midten), her sammen med fiskekompisene Elias Nielsen og Andreas Haldorsen.   Foto: Jørgen Andersen

 

– Dette er min første storlaks, så det er en fantastisk opplevelse. Jeg husker at jeg mistet en stor laks som 6-åring, så dette var en revansje av de sjeldne, sier Erlend, som forteller at han har tatt turen til elva hver eneste morgen. Han er bitt av basillen, men synes også det sosiale er viktig.

– Jeg liker meg veldig godt ved elva. Jeg liker på prate skit med kompiser eller  gamlingene i elva, det er mange der med gode historier og erfaring.