Operasjonssentralen forteller at en person falt på havet ved Langfjordbotn. Alle nødetater rykket ut til stedet.

Flere redningsfartøy er på stedet. Både offshore redningshelikopter, redningshelikopter med lege fra Tromsø, politi, brann med dykkere og ambulansebil rykket ut til stedet.

Til Altaposten forteller redningsleder Thomas Ringen ved Hovedredningssentralen at meldingen kom inn kvart på to lørdag:

– Vi ble oppringt fra politiet, med en kvinne i konferansesamtale. Hun fortalte at mannen hennes var ute og fortøyde båten, og mens dette pågikk veltet båten og han falt i havet. Kona sto på land og så på da dette hendte. Mannen lå så langt unna at hun ikke turte å svømme ut til han. Hun ba oss om hjelp, og ut fra dette satte vi i gang en redningsaksjon, forklarer Ringen.

Vekteren var i området

Tilfeldigvis var RS Vekteren i Langfjorbotn da uhellet hendte, redningsskøyta ble sendt rett til stedet.

– Det befant seg også et offshore redningshelikopter i området, som hadde vært og trent i Alta i dag. Dette helikopteret ble sendt dit. Nødetatene sendte sitt personell, brannvesenet i Alta rykket ut med dykkere og ambulansebil ble sendt fra Alta. Et luftambulanse-helikopter fra Tromsø ble også sendt til stedet, forteller Ringen.

Berget seg i land

Noe senere, ifølge Ringen rundt 14.15, skal mannen ha berget seg på land på egenhånd.

– Han blir nå tatt vare på av helsepersonell på stedet. Både ambulanse og luftambulanse er der, sier Ringen til Altaposten.

Det går bra med mannen i 70-årene som falt i vannet ved Langfjordbotn i Alta lørdag. Han ble bare nedkjølt, opplyser pressevakta ved UNN i Tromsø, skriver NRK Finnmark.

Foto: Rune Henriksen