Sparebank1 Nord-Norge  har vært Tverrelvdalen ILs hovedsamarbeidspartner siden 1977, helt siden banken gikk fra Alta Privatbank til Sparebanken Nord, som også har vært navnet. De hadde invitert ledelse, aktive, foreldre og støttespillere til foredrag om å bygge merkevare – og da spesielt gjennom sosiale medier. TIL-hengerne kom i et så stort antall at det måtte bæres inn ekstra stoler på møterommet på Scandic.

– Jeg hadde sett fram til foredraget som ble veldig interessant og nyttig i seg selv. Når banksjef Ulf Tore Isaksen helt uventet trakk fram en gavesjekk på 500.000 kroner ble jeg skikkelig rørt. Det er ikke noe jeg sier, men jeg ble så glad og overrasket at følelsene kom hulter til bulter, sier leder i fotballgruppa, Ole Andersen.

GODT IGANG: Anlegg Nord i ferd med å gjøre grunnarbeidet til det som skal bli Sparebank1 Idrettspark. Totalkostnad 6,3 milliioner kroner pluss at det senere vil komme tre nærmiljøanlegg; utendørs volleyballbane, aktivitetsløype for barn sommer og vinter og isfalte (vinter). Foto: Tverrelvdalen IL

Sover bedre

Leder i Tverrelvdalen IL, Geir Roger Bakken, takket selvsagt på vegne av hele idrettslaget, men kom med en ekstra personlig takk til Sparebank1.

– Det har stått å lese i avisen at jeg til tross for å ha gått i gang med bygging av kunstgressanlegget, et prosjekt til 6,3 millioner kroner, har sovet godt om natta. Det er faktisk ikke helt sant, innrømte Bakken, og tilføyde.

–  Dette er et så stort økonomisk løft for Tverrelvdalen IL at det har blitt mye grubling og spenning om budsjettforutsetningene ville holde. Nå kommer nattesøvnen. Takket være dette bidraget, er jeg helt sikker på at vi får et kjempeanlegg samtidig som vi skal klare å betale alle regninger og vel så det, slo Bakken fast.

FULL SAL: Et svært godt frammøte møtte Sparebank1 og Ulf Tore Isaksen og innleide Merete Reginiussen fra Kreativ Industri under seansen med Tverreldvalen IL på Scandic onsdag kveld. Foto: Tverrelvdalen IL

Banksjef Isaksen og hans medarbeidere fra Sparebank1 Nord-Norge var om mulig like glad som de frammøtte TIL-hengerne.

– At vi lyktes med å få gjennom søknaden til TIL var ingen selvfølge. Den måtte helt opp i konsernledelsen på grunn av størrelsen, og både søknad og måten Tverrelvdalen IL jobber på, ble utslagsgivende. Bygda har et godt merkenavn i idrettslaget i bygda, sier Isaksen.

Han understreket at Sparebank1 Nord-Norge er samfunnseid, og at banken gjennom gavefondet betaler utbytte til deg og meg. Private investorer og samfunnet eier banken sammen, men samfunnets eierandel er større enn den som håndteres av børsen.

Vellykket

I det hele tatt var de frammøtte svært godt fornøyd, noe en langvarig applaus fra samtlige i salen understreket. Merete Reginiussen fra Kreativ Industri leverte i tillegg et svært interessant og godt foredrag om merkevarebygging.

– Hun fikk kjemperespons, ikke minst fra den yngre delen av de frammøtte, sier Jarle Mjøen, TIL-ildsjelen og treneren gjennom mange, mange år for klubben.