Juniordeltaker påkjørt av snøscooter: - Hun må avbryte

Politiet ønsker tips etter ulykken.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Rino Engdal

nyheter

Operasjonsleder Lars-Rune Hagen ved politiet kunne klokken 1900 fortelle at vedkommende, en kvinne, blir fraktet til lege. Ulykken skjedde i Bollo-området i et svingete parti.

Ved halv åtte-iden kom det en melding Helene Sørensens team "Team Rosenlind" er det Sørensen som ble skadet.

- Vi har dessverre hatt en ulykke over fjellet, og er på vei til legevakt nå. Alle hunder har det helt topp, og ble ikke truffet. Helene har vondt i kneet, og måtte dessverre bryte. Vi kommer tilbake med mer så fort vi får mulighet, skrives det på Facebook.

Helene Sørensen startet ut fra Alta sentrum lørdag.  Foto: Bjarne Krogstad

Ifølge politiet ble Sørensen påkjørt mellom klokken 1530-1600 av en snøskuter. Politiet ber derfor fører av skuteren eller vitner til hendelser ta kontakt på telefon 02800/789 72000.

- Ble påkjørt bakfra

Det skriver Finnmarksløpet på sine nettsider.

- En snøscooter har kjørt på en av deltakerne bakfra. Deltakeren ble tatt hånd om av rennleder som fulgte feltet. Deltakeren valgte å bryte løpet, skriver de.

I en oppdatering heter det at hun stoppet på løypa for å ordne linene da en snøscooter kom kjørende. Scooteren klarte ikke å stoppe og kjørte på deltakeren. Scooterføreren stoppet opp og spurte om det hadde gått bra.

Sørensen skal da, noe sjokket, svart at det gikk bra, og scooterføreren kjørte så videre.

- Smertene tiltok imidlertid på vei mot Jotka og etter to timers kjøring traff deltakeren en bekjent som hjalp til å få kontakt med teamet, reinpolitiet og rennledelsen som tok hånd om deltakeren, skriver Finnmarksløpet.