Kan bli LO-lederen som gir Ap rekordstøtte

Hans-Christian Gabrielsen åpner pengesekken for Ap.

NY LO-ledr: Hans-Christian Gabrielsen, som her er sammen med Bjørn Jhansen og Målfrid Baik på et åpent næringslivsseminar i Alta sist sommer i regi av Alta Ap, står nå fram som EU-motstander og favoritt til å bli ny leder av LO. 

nyheter

LO-toppen, som sist sommer var en av de tunge foredragsholderne på et næringslivsseminar i regi av Alta Ap, tror på rekordstøtte til Ap. LO maner til kamp for å hindre at dagens regjering får fortsette etter valget. Hans-Christian Gabrielsen varsler rekordhøy pengestøtte til Arbeiderpartiet.

– Det er opp til LO-kongressen å avgjøre hvilket beløp vi ender opp med å gi. I 2013 bevilget vi seks millioner kroner til Arbeiderpartiet. Med tanke på hvordan utviklingen har vært under borgerlig styre de siste årene, så vil jeg være overrasket om vi ikke øker bevilgningen enda mer i år, sier Gabrielsen til NTB.

Da han besøkte Alta  og partiseminaret sist sommer var det som nestleder i LO. Nå er mannen med maktbase i Fellesforbundet en av arkitektene for den profil LO skal stå for de neste årene. Noe overraskende har Gagbrielsen de siste dagene gått ut og bekreftet at han har skiftet syn i EU-saken, og at han med folkeavstemning i dag ville stemt nei.

Gabrielsen, som er klar favoritt til å rykke opp til ledervervet i LO på den samme kongressen, skal også mobilisere sine 900.000 medlemmer for å sikre et maktskifte til høsten.

– Vi er kampklare! Landet vårt har ikke råd fire nye år med borgerlige.

Ved forrige stortingsvalg ga LO over åtte millioner kroner i valgkampstøtte til Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV. Det var 1,15 millioner mer enn ved det foregående valget. Nå ligger støtten altså an til å bli enda større, skriver Dagens Næringsliv.

– Det er opp til LO-kongressen å avgjøre hvilket beløp vi ender opp med å gi. I 2013 bevilget vi seks millioner kroner til Arbeiderpartiet. Med tanke på hvordan utviklingen har vært under borgerlig styre de siste årene, så vil jeg være overrasket om vi ikke øker bevilgningen enda mer i år, sier Gabrielsen ifølge NTB.