I forbindelse med personaliseringen av forsiden på altaposten.no har vi også fått hjelp til å bygge inn en funksjonalitet som gjør deg i stand til å laste inn artikler helt til det ikke finnes flere saker igjen i vårt arkiv.

– Om du blar deg helt ned på forsiden vår, så dukker det opp en «vis flere artikler»-knapp. Klikker du her lastes det inn nye artikler videre nedover på siden. Sakene ligger kronologisk, så dette skal være et fint verktøy for de som eksempelvis måtte ha vært på ferie uten nett og ønsker å få med seg hva som har skjedd mens de var borte, sier nettsjef Tom Skoglund.

Funksjonaliteten er bygget inn i både den vanlige nettsiden og i mobilsiden. Foreløpige tall tyder på at relativt mange har funnet fram til denne funksjonen på egenhånd:

– Vi ser at et ikke ubetydelig antall lesere benytter seg av funksjonaliteten. Og uansett synes vi det er greit å kunne tilby dette.

Skoglund sier at «Vis flere artikler»-funksjonaliteten foreløpig er testet ved å laste «et par tusen saker» tilbake i tid.

ENDA MER STOFF: Nederst på mobilversjonen sniker det seg inn en ekstra knapp (markert med rød ring). Klikk på denne for å få opp flere saker. Foto: Skjermdump

– Jeg skal derfor være forsiktig med å si at vi kan bla oss helt tilbake til våre aller første nettartikler. Men du kommer i alle fall noen år tilbake.

Oversikt over leste saker

Da personaliseringen ble implementert på altaposten.no dukket også en knapp kalt «vis min lesehistorikk» opp, helt øverst, som vil være synlig for alle med personalisering skrudd på.

– Med personaliseringen blir forsiden kastet om på, ferske artikler og eldre artikler sjongleres rundt på i større grad enn før. Dermed kan det være vanskelig å finne igjen saker du akkurat har lest. Dette løser vi med å ha en lesehistorikk, ei liste over de siste artiklene du har lest, forklarer Skoglund.