I fjor var det intet mindre enn 450 besøkende under åpen dag på Alta brannstasjon. Brannsjef Knut Suhr håper på minst like god oppslutning kommende lørdag.

Timingen er nemlig god og langt fra tilfeldig.

– Vi går inn i den årstiden der antall boligbranner vanligvis øker kraftig. Folk trenger en påminnelse om brannsikkerhet før vi skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen, heter det i invitasjonen. Fra klokken 10 til 14 kan spente tilskuere stifte nærmere bekjentskap med brannvesenet.

350 stasjoner over hele landet åpner dørene. Loppa brann- og feievesen som står for gjennomføringen av arrangementet.

– Åpen dag har blitt en fantastisk fin tradisjon, Arrangementet samler voksne og barn til morsom læring med en alvorlig undertone, idet vi går inn i en årstid der antall boligbranner va, sier Magnor Kårsgård i Loppa brann- og feievesen

Brannvernuka er en landsomfattende informasjonskampanje som arrangeres av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og If Skadeforsikring, sammen med brannvesen og el-tilsyn over hele landet.

– Med uka håper vi å inspirere til økt hyppighet og bedre kvalitet på brannøvelser på arbeidsplasser, i barnehager, skoler, institusjoner og ute i de tusen hjem, påpekes det. Når ulykken først er ute gjelder det nemlig å være drillet på hvordan man skal gjøre ting i riktig rekkefølge.

Brannsjef Knut Suhr. Foto: Arkiv