En utenbys aktør har allerede vært på en privat visning med tanke på å kjøpe den tidligere psykiatriske institusjonen, før bygg og område legges ut for salg.

Ikke for alle

Det statlige selskapet Skifte Eiendom har gått gjennom Jansens, rom for rom, og det er tatt en takst på hele anlegget med eiendommer og alle hus. Eiendomsmegler1 i Alta har nå fått oppdraget med å selge Jansnes, men den lokale megleren har ennå ikke lagt anlegget ut for salg.

– Det vi kan slå fast er at et slikt anlegg, som er så stort, naturlig nok har en begrenset kjøpergruppe. Det gjenstår noe arbeid fra selgers side før vi er klar til å legge anlegget ut for salg, og straks den er klar vil den bli annonsert på almennkjente nettsider for boligsalg, samt vår egen boligavis, sier eiendomsmegler Daniel Andre Adamsen.

Eies av Finnmarkssykehuset

Oppdragsgiver for salget er eieren Finnmarkssykehuset. Det er tatt utgangspunkt i at anlegget skal selges til takst, men markedet vil naturlig nok avgjøre hva Jansnes vil kunne selges for, forklarer eiendomsmegleren.

– Det er stor interesse for eiendommen fra aktører utenbys og det er  gjennomført noen enkeltvisninger. Når eiendommen presenteres for salg på ordinært vis, forventer vi også respons fra lokale utviklere.

Det er nesten 3000 kvadratmeter bygningsmasse. Prissetting av næringseiendom skjer i stor grad ut i fra en eiendoms gjeldende leieinntekter eller forventet potensial for leieinntekter.

– Skulle det være folk med interesse for anlegget, så er det bare å kontakte oss. De detaljene man trenger for å sjekke anlegget nærmere ligger alle på nett til selskapet Skifte eiendom, sier Adamsen til slutt.