Voldssiktet mann tidligere dømt for vold mot samboer

Domfelt flere ganger for vold – og er tiltalt i nok en voldssak som skal opp i høst.

ETTERFORSKES: Mannen i 30-årene ble utsatt for grov vold i et oppholdsrom inne i dette lokalet.  Foto: Tom Skoglund

nyheter

Mannen i 20-årene som sitter varetektsfengslet etter den grove voldsepisoden som fant sted i Skaialuft i forrige uke ble for ett år siden, 30. juni i fjor, dømt til åtte måneders fengsel av Alta tingrett.

I dommen fremgår det at bakgrunnen blanta annet var to voldsepisoder mot en kvinne som da var hans samboer, samt en episode av vold mot samboerens venninne. Voldsepisodene fant sted i 2014.

Det mest alvorlige forholdet mannen ble dømt for var episoden der hans samboer ble påført en tre centimeter lang revne i huden på hofta samt ribbeinsbrudd, etter at hun blant annet ble kastet i gulvet og veggen samt sparket av mannen. Mannen ble ilagt besøksforbud mot kvinnen, et besøksforbud han ifølge denne dommen brøt.

I dommen fremgår det at retten finner det «...skjerpende at tiltalte 4 ganger tidligere er domfelt for vold, også for legbemsbeskadigelse [...] Tiltalte har ikke lært av tidligere reaksjoner».

– Brukte balltre eller metallstang

Til høsten skal mannen etter planen på nytt svare for seg i Alta tingrett. Han er tiltalt for nye voldsepisoder, også disse fra 2014.

I denne tiltalen fremgår det at politi og påtale mener mannen i desember 2014 utøvde grov vold mot en mann, ved bruk av blant annet et balltre eller en metallstang. I tiltalen fremgår det at han slo mannen gjentatte ganger i ansikt, hode og leggene, slik at mannen ble påført omfattende sår, blåmerker og hevelser.

I tiltalen er også flere voldsepisoder mot hans daværende samboer oppført. Blant annet skal han ifølge tiltalen ha kastet ting mot henne, sparket, lugget og spyttet på henne, samt truet med å drepe henne.

Påvirker ikke etterforskningen

Overfor Altaposten avkrefter både etterforskningsleder Kenneth Nilsen og lensmann Svein Tore Nilsen at tiltalen og dommene vil ha noe å si for måten man organiserer etterforskningen:

– Vi er nødt til å skille mellom disse sakene. At han står tiltalt i en sak som skal opp for retten i høst, det legger vi ikke vekt på her, sier etterforskningsleder Nilsen.

– Han sitter varetektsfengslet nå, med bakgrunn i forhold tilknyttet denne saken, grunnet fare for bevisforspillelse. Han er siktet for grov kroppsskade.

Mannen samtykket til varetektsfengsling i etterkant av pågripelsen.

Lensmann Nilsen slår fast at tiltalen mannen må svare for til høsten er alvorlig:

– Dette er ikke noe «tull», det er alvorlige saker – ikke tvil om det. Vi registrerer at det er en tiltale der, og tar denne til etterretning. Men uavhengig av dette jobber vi ufortrødent videre med å få oppklart saken i Skaialuft, blant annet fordi vi ikke vet for sikkert hvem voldsutøveren er, sier lensmannen, som utover dette vil la etterforskningslederen kommentere saken.

Altaposten har via sms bedt mannens forsvarer Kjetil Nilsen om kommentar i forbindelse med voldsdommene og tiltalen. Advokaten ønsker ikke å kommentere dette.

Ingen flere siktede

Etterforskningsleder Kenneth Nilsen sier til Altaposten at den varetektsfengslede skal avhøres neste uke.

– Videre venter vi på resultatet fra tekniske undersøkelser. Vi har flere navn på blokka, personer som vi etter hvert skal avhøre. Men det er meg bekjent ingen som er pågrepet utover siktede, sier Nilsen.

Han har ikke noen ytterligere kommentarer i sakens anledning.