Den helt kjedefrie ordføreren Monica Nielsen fikk æren av å klippe snora og markere den offisielle åpningen. En elegant ordfører fikk sin første «klippejobb», visstnok.

– Ja, det stemmer det. Min første jobb med å klippe snorer, smilte ordføreren.

Det lille fristedet

Hun knyttet historien om BP-bakken til opplevelser av vårfølelse i Bossekop.

– Det er liksom vår på denne sida av byen, når motorsyklistene tar pause, sier Monica. Ved bensinstasjonen sitter de og løser verdensproblemene på benkene øst for bensinstasjonen. Der er det lille fristedet med bord og benker, som til og med har fått sitt eget skilt, med British Petroleum, eller BP sine gule og grønne signalfarger, fra den gang da.

Tove i storslag

Tove Pettersen fra Nordlysrevyen var i storslag og fikk oppdraget med å være konferansier. Kunne det bli noe annet enn som et sirkusinnslag eller revynummer når omprofileringen av bensinstasjonen sto på kjøreplanen. Neste uke følges det opp med omprofilering på Elvebakken, der magedans mellom bensinpumpene blir en del av «menyen».

Tombola med premiedryss, softis med strøssel, ballonger med reklamelogo for både bensinsatsjonen og for bilglassselskapet ved kirka, toppet med marsipankake og kaffe, førte til stor stemning i gråværet.

– Her har det vært full rulle siden vi fikk opp partyteltet klokka 10.00 og du ser sjøl, det strømmer på med folk, sa Tove, travelt opptatt med å sikre tombolagjestene en premie, et kakestykke, en ballong eller en bong som viste at man hadde vunnet på lykkehjulet. Og der vanket det ferske bakervarer, kaffekopper, glass til å drikke unevnelig amerikansk svart brus i, eller en bilvask, eller en superburger. Ungene syntes dette var stas, liten tvil om det.

  • Bjørg Opgård overtar nå Tore Thomassens livsverk i Bossekop, men ingen av dem var tilstede under den offisielle åpningen.