Etter fire år i hovedutvalget for helse og sosial tenker jeg at vi er langt fra i mål. Det gjelder flere områder, men i kveld tenker jeg på min bestemor som er i sitt 101. år.

Hun er nå innlagt i Hammerfest og får god hjelp, men nå er hun ferdig behandlet fra sykehuset og skal skrives ut, og hun trenger opptrening . Men Alta kommune kan ikke hjelpe henne. Eller vurderer de at hun ikke har behov? Eller er det slik at alle korttidsplassene er opptatt? Av mennesker som egentlig trenger langtidsplasser.

Hun skal nemlig hjem, med hjelp fra hjemmetjenesten. Uten å klare å gå og med svært dårlig hørsel. Hvordan de ansvarlige har tenkt at det skal gå, lurer jeg veldig på.

Legene i Hammerfest er i alle fall tydelig, dama har ingenting hjemme å gjøre, så da blir hun heldigvis der på ubestemt tid- til 5.800 kroner per døgn. Hun har aldri vært noen belastning for Alta kommune.

Hun har aldri klagd på noe og aldri bedt om noe ekstra. Nå trenger hun virkelig hjelp og får det ikke. Dette folkens, dette er uverdig. Er det virkelig dette vi har å tilby de eldste av oss. Jeg skammer meg.

Siss Mari Solli

Siss Mari Solli publiserte innlegget på Facebook. Altaposten har fått anledning til å publisere det.