– Vi er veldig bevisste på at vi har et rikt og mangfoldig næringsliv i bygda

– Ordfører hadde ikke til hensikt å tråkke noen på tærne, skriver Hans Isak Olsen og Marit Aune Buljo.

  Foto: Ordfører Hans Isak Olsen og næringsforeningens leder Marit Aune Buljo mener Kautokeino har et mangfoldig næringsliv.

Meninger

Vedrørende Altapostens artikkel om omstillingsprosjektet i Kautokeino, mandag 14.01.20.


Ordfører: – Vi har nesten ingenting bortsett fra matbutikker og bensinstasjoner

Hans Isak Olsen har som mål å skape opp mot 100 arbeidsplasserVi i GES (Guovdageainnu Ealáhussearvi/Kautokeino Næringsforening) ønsker i samarbeid med ordfører Hans Isak Olsen, å komme med en oppklaring etter Altapostens reportasje med ordfører i forbindelse med omstillingsprosjektet, Ovddos, i mandagens avis.


– Vi ser et voksende marked på alt fra helsekost, til tørka lever og blod fra rein

Are Smuk Figved mener Kautokeino har alle muligheter for å lykkes med omstillinga.

 

GES fikk en del reaksjoner fra våre medlemmer i lys av at ordfører ble sitert på at i Kautokeino har vi knapt noe annet enn matbutikker og bensinstasjoner. Både våre medlemmer og ordfører, samt lokalbefolkningen, er veldig bevisst på at vi har et rikt og mangfoldig næringsliv i bygda. Ordfører føler seg mistolket i reportasjen, og vi har gjennom dialog fått klarhet i hvilket budskap han egentlig ville få frem.


Det er ønskelig under omstillingsperioden å både få frem nye næringer, innenfor mange retninger, samt å løfte frem de vi allerede har. Av erfaring etter forrige omstillingsperiode, er det særdeles viktig å ikke glemme de eksisterende, og hjelpe de med å utvide og utvikle. Det var dette den nevnte reportasjen skulle omhandle, men fokuset havnet heller på hva vi har og ikke har i kommunen. Ordfører hadde overhodet ikke til hensikt å tråkke noen på tærne, eller nedsnakke noen, og ønsker å beklage at det ble oppfattet slik. 

GES ønsker i samarbeid med kommunen å bidra til omstillingsarbeidet. Vi håper å kunne være med på å bygge broer og få til et godt samarbeid mellom kommunen og næringslivet.

Marit Aune Buljo

GES Guovdageainnu Ealáhussearvi

Kautokeino Næringsforening


Hans Isak Olsen

Ordfører Kautokeino Kommune