Får sjansen på A-laget

Pål Even Heggelund (18) blir en fast del av Alta IFs A-lagstropp denne sesongen.

Pål Even Heggelund har gjort det skarpt på treningsfeltet og blir nå et fullverdig medlem av Alta IFs A-stall.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Den tidligere BUL- og Tverrelvdalen-spilleren har trent med Alta IF i vinter, og fikk også bra med spilletid i treningskampene som ble spilt før koronaviruset satte sesongoppkjøringen på vent i midten av mars. Han scoret blant annet to mål da 4.-divisjonslaget Porsanger ble slått 8-0 i Finnmarkshallen lørdag 7. mars. Dette var lagets siste treningskamp før regjeringen stoppet all organisert idrett.

Solid fjorårssesong

Det var Alta IF som selv publiserte nyheten i helga. Pål Even Heggelund står på fotballforbundets nettsider oppført med 12 scoringer på ti kamper i TIL-drakt i 2019. Han har også scoret 15 mål for BULs A-lag i perioden 2016-2019, og har i tillegg puttet mange for rekruttlaget i 5. divisjon.

– Den tidligere BUL-spilleren kommer til oss etter en sesong i Tverrelvdalen hvor han hjalp laget sikre førsteplassen i sin avdeling, og fikk med seg hele 12 mål på ti kamper. Siden oppstarten i vinter har Heggelund jobbet godt, og han rakk å score flere mål på de kampene vi fikk gjennomført før den ufrivillige «koronapausen», skriver Alta IF på sine nettsider.

– Det er nå jobben starter

Hovedtrener Vidar Johnsen er godt fornøyd med at et stort lokalt spisstalent blir en fast del av A-stallen. Det er likevel ventet at Johnsen & co vil forsøke å sikre seg minst to nye forsterkninger før serien starter. Klubben er på jakt etter en spiss og forsvarsspiller.

– Pål Even har imponert på de fysiske på testene, er 2001-modell og kan score mål med begge bein og hodet. Det er utvilsomt spennende egenskaper som spiss. Han er et ungt talent som må være tålmodig, og selv om han har gjort en veldig fin figur i vinter, er det på mange måter nå jobben starter for han. Gjør han ting rett på og utenfor banen de neste årene så kan dette bli en en notorisk målscorer for Alta IF, sier Johnsen til altaif.no.

Alta IF er nå godt i gang med oppkjøringen igjen, og skal spille treningskamper mot Fløya og TUIL før serien starter 11.- eller 12. juli. Da møtes Alta IF og Tromsdalen i Finnmarkshallen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sport