Restarten på 1000-kilometeren er fjernet og med det forsvant muligheten til å ha gjester i sleden ut fra gågata startdagen. Nå blir det i stedet showløp allerede fredag.

– I gågata regner vi ikke med så mye show, men vi håper folk i stedet fyller termosen og tar turen ut i Byløypa når løpet starter fredag klokken 12.30, sier Finnmarksløpets Trond Anton Andersen.

Med en VIP-passasjer i sleden og seks hunder foran starter de vel 40 kjørerne ut fra gågata før de kjører forbi Universitetet, etter veien i Åslia og inn på Byløypa ved Skoleveien.

– Der vil de stoppe på første post hvor smakløkene skal utfordres.  Så kjører de videre til Komsa skole hvor de møtes av alle elevene og utfordres i presisjon. Så følger de byløypa til Breidablikk barnehage som selv har laget en morsom utfordring for lagene, og til slutt forbi Alta kirke, over E6 og til siste post i Byløypa der Bossekop skole og mange barnehager vil være på plass, sier han.

På siste post skal lederhundene testes gjennom en slalomløype før turen går til gågata der det blir premieutdeling mens løypa blir ryddet.

– Vi ønsker ikke hundeskit i løypa og sender derfor ut en snøscooter med plukkepatrulje rett etter siste hundespann, avslutter Andersen.