Allsidig kunstner fikk kulturprisen

nyheter

Kautokeino kommunes kulturpris for 2013 ble i ettermiddag delt ut til Marit Anne Sara eller Mikkol Ivvara Jovsseha Ivvara Máret Ànne om man vil. Hun får prisen for en særs variert kunst- og kulturinnsats.

Ordfører Klemet Erland Hætta sa da han delte ut prisen at hennes utdanning fra Kautokeino, Tromsø og London viser metropolenes betydning for samisk kunst. Og det er en allsidig kunstnerisk produksjon hun har bak seg, blant annet som kurator for større kunstutstillinger tilbake til 2003 og som billedkunstner selv.

Bilder og ord

Marit Anne er også forfatter og ga i fjor ut ei bok, som i år kommer som lydbok. Og som ikke det var nok, så er hun allerede godt i gang med den neste, som presenteres til påskefestivalen, forteller ordføreren.

- Det var også Marit Anne Sara som sto for den aller første utstillingen i is og snø, da Thon Ice Adventure ble lagd for første gang. På toppen av dette har kulturprisvinneren designet en rekke cd-cover for samiske musikere og også stått for design av antrekk for musikere.  Vinneren har også designet mønstre som klesdesigneren Anne Berit Anti bruker på sin stoffer i Abanti design sin kolleksjon, sier Klemet Erland Hætta.

Samler kunstnerne

Marit Anne Sara får også prisen for sitt arbeid med å samle kommunens unge kunstnere og fremme et godt miljø for kunst og kultur i Kautokeino, heter det i begrunnelsen. Hvor det blir lagt til at hun har hatt separatutstillinger ved Sami Siida museet i Inari, Krane galleri i Tromsø, Vardobaiki sami senter på Evenes og det samiske hus i Olso, for å nevne noen. Nå er hun opptatt med en utstilling i Hammerfest, Oaivemozit/Galskap/Madness.