Sigurd Richardsen i Fiskeridirektoratet bekrefter overfor Altaposten at det har vært en lakserømming fra Griegs anlegg i Steinvik i Loppa kommune.

– Vi fikk melding, med en gang det ble registrert. Vi skal dit i morgen og ta opp forklaring for å få klarhet i hva som har skjedd, uttaler Richardsen, som sier Grieg Seafood meldte ifra kjapt da uhellet var ute.

– Rømming skal ikke skje. Vi må nå prøve å finne ut hva som er årsaken, sier han.

Oppdaget raskt

Foreløpig tør han ikke si mye om omfanget - men bekrefter at det er snakk om slakteklar fisk. Derfor tror man ikke mengden er så stor.

– Men antallet vil jeg ikke ha noen formening om før vi har vært der ute, fastholder han.

Driftsansvarlig i Grieg Seafood blir med direktoratet til lokaliteten i morgen.

– Har dette pågått over lang tid?

– Jeg skal ikke være bombastisk her, men det ble oppdaget i forbindelse med en arbeidsoperasjon. I utgangspunktet er det nærliggende å tro at det skjedde noe i forbindelse med den operasjonen, og at det har pågått i kort tid, sier Richardsen.

Tok 200 i gjenfangst

Det er satt igang gjenfangstfiske, og Grieg har tatt kontakt med lokale fiskere i forbindelse med dette.

– Det ble oppdaget en rift under tømmingen, helt på slutten av leveransen. Vi satte igang gjenfangst umiddelbart, sier Roy Tore Rikardsen, regiondirektør i Grieg Seafood Finnmark.

Han opplyser at cirka 200 laks er gjenfanget, alle i nærheten. Man tror ikke laksen har spredt seg over et større område.

– Vi har vært raske da uhellet var ute og har fulgt prosedyrene. Omfanget kunne vært større dersom dette ikke hadde blitt oppdaget så raskt som det ble, så der har vi vært heldige, sier Rikardsen.