Filmselskap kan bli årets gasellebedrift

– Veldig kult.

SUKSESS: Sammen med Odd Helge Haugsnes og Mathis Ståle Mathisen og Aleksander Korsnes har Sveinung Svendsen bygget opp Rein Film til å bli en suksessbedrift.  Foto: Privat

kultur

Altaværingene Sveinung Svendsen, Odd Helge Haugsnes og Mathis Ståle Mathisen og Aleksander Korsnes fra Kirkenes fikk i går beskjed om at deres bedrift Rein Film AS er med i kåringen av årets gasellebedrift i regi av avisen Dagens Næringsliv. Avisen har siden 2003 kåret og presentert de raskest voksende og flinkeste bedriftene i Norge hvert år og i år er kulturbedriften i Alta med på listen. Det er selvsagt de fire eierne veldig stolte av.

Fem millioner

Sveinung Svendsen regner ikke med at de blir å gå helt til topps og vinne Gaselle-kåringen.

– Veldig kult å være med på listen, men jeg tror sjansene er små for seier. Uansett veldig artig. Vi kom med på listen fordi vi har unngått negativt vekst og at vi hvert år har levert gode resultater. Vi hadde for eksempel en million i omsetning første året vi startet i 2010. I fjor mer en doblet vi resultatet og omsatte for nesten fem millioner, sier Svendsen.

Prestisjeprosjekt

Han peker på nøktern drift som hovedårsaken til at de, som et av få filmselskap i Norge, leverer solide resultater:

– Vi har vokst sakte men sikkert i fem år og i fjor tok vi et stort byks i omsetningen. Vi etterstreber hele tiden å drive selskapet sunt. Det er vår kjernefilosofi.

– Det ikke mange filmselskap som kommer på en slik liste, så vi er veldige stolte over dette. Vi skal forsette å drive sunt og vi har ambisjoner om å vokse ytterligere. Vi er selvsagt avhengige av prosjekter, men ting har gått bra og det ser det også ut til å gjøre neste år, sier Svendsen.

Et av prosjektene de nå er med på er serien Monster som spilles inn i Finnmark sammen med NRK.

– Det å få være med på dette prosjektet, som er vårt største noensinne, er en ære og viser at vi kan klare å håndterer større filmprosjekt. En stor milepæl for oss. Litt skummelt også ettersom det det er mye penger i sving. Men vi fikser det, ser det ut til. Til tross for nedgangstider og hvor bedrifter kutter, så har vi råd til julebord i år, så vi veldig er happy, ler Svendsen.

Utforsk tema:

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kultur