30. oktober kommer det internasjonalt feirete black metal-bandet til Alta. Bandet er et norsk progressivt ekstrem metallband som ble dannet i 1991. Til konserten i Alta håper de å få med seg et lokalt kor.

– Det blir tøft

– Vi håper ett av korene i Alta vil være med å synge på en låt som heter «Daylight». Det hadde vært veldig flott. På plata synger et mannskor, men vi tar gjerne med et blandakor eller et damekor. Vi har prøvd ut dette en gang tidligere, med et jentekor i alderen fra 10 til 12 år, og det var ganske så tøft, sier gitaristen i bandet, Ivar Bjørnson, på telefon fra London.

Han opplyser at koret skal få tilsendt noter og lydfiler i lang tid før konserten finner sted.

– Det er ikke en veldig vanskelig låt å synge sånn rent sangteknisk, så det løser vi. Låten har ingen tekst, så man slipper å øve på det. Vi regner med å øve med koret samme dag som vi kommer til Alta. De skal da få øve med vår eminente keyboardist Herbrand Larsen. Hvis noen av korets medlemmer er unge, så regner vi med at foreldrene er med på konserten, slik at de blir geleidet ut etter sin opptreden. To av medlemmene i bandet har jobbet som lærere og har pedagogikkutdannelse, så hvis noen er under 18 år, så skal de bli godt passet på, forsikrer Bjørnson humørfylt.

Første i Alta

For de uinnvidde har Enslaved gitt ut 12 studioalbum, vunnet fire spellemannpriser og en alarmpris. I 2011 fikk de som første metallband i Norge den prestisjetunge Norsk Artistforbunds Ærespris. De har besøkt Finnmark en gang tidligere, da på Midnattsrocken i Lakselv i 2006.

– Det har gått veldig bra for oss de siste årene. Vi har vel rundt 80 til 100 spillejobber i løpet av et år, så det går i ett. Nå er vi på en lang turne i England. Etter at vi er ferdig her, skal vi til Norge og Alta, før vi drar til USA,  sier Bjørnson.

Han sier det er første gang bandet skal opptre i nordlysbyen og at alle medlemmene derfor gleder seg stort.

–  Vi gleder oss til å møte publikum i Alta og siden det er første gang vi kommer til byen deres, så håper vi at et lokalt kor blir med når vi enter scenen, håper Bjørnson.

– Ta kontakt

Han ber de som er interessert i å synge med bandet om å send en e-post til:  post@peersenproduction.no.

– Vi skal sørge for at de får alt de trenger så det er bare å ta kontakt, sier den hardtslående gitaristen.