Trump deler brev der demonstranter kalles terrorister

Donald Trump har delt et brev på Twitter der demonstrantene som ble jaget bort fra en park ved Det hvite hus tidligere i uka, blir omtalt som terrorister.

Politistyrker i ferd med å rydde området utenfor Det hvite hus for demonstranter 1. juni, like før president Donald Trump skulle holde tale og senere krysset gaten over til St. John's Church. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix 

Demonstranter samlet for å protestere mot politivold etter drapet på George Floyd, løper etter at politiet har tatt i bruk tåregass for å rydde gatene ved Det hvite hus mandag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix 

President Donald Trump poserer med en bibel ved St. John's Church i Washington mandag. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix 

NTB utenriks

Demonstrasjonen i Lafayette Park mandag kveld var fredelig, men politiet rykket likevel inn med tåregass og gummikuler. Målet var å jage dem bort slik at presidenten kunne spasere til en historisk kirke like ved, der han lot seg fotografere med bibelen i hånden.

Brevet er ifølge CNN skrevet av John Dowd, en advokat som både har jobbet for Trump personlig og i justisdepartementet.

– De falske demonstrantene ved Lafayette var ikke fredelige og er ikke ekte. De er terrorister som bruker late studenter fulle av hat til å stifte branner og ødelegge. De fornærmet og var uten respekt for politiet da politiet gjorde området klart til portforbudet klokka 19, hevder Dowd i brevet uten å legge fram dokumentasjon for påstandene.

Brevet ser ut til å være rettet mot tidligere forsvarsminister James Mattis og inneholder kritikk av uttalelsen som Mattis kom med onsdag.

Mattis har rettet sviende kritikk av Trumps håndtering av protestene i kjølvannet av at afroamerikanske George Floyd døde i forbindelse med en brutal pågripelse i Minneapolis.

(©NTB)