Venstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte

Venstre-leder Trine Skei Grande hadde med seg fire absolutte krav da hun møtte partilederne i KrF og Høyre i statsministerboligen, ifølge Aftenposten.

Venstre-leder Trine Skei Grande hadde med seg tydelige krav til statsminister Erna Solberg (H) onsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix 

NTB Innenriks

Kravene ble vedtatt på Venstres krisemøte om bompenger onsdag, da stortingsgruppen tok for seg Frps skisse til løsning på striden og utarbeidet sitt eget forslag.

Senere samme dag møttes lederne i regjeringspartiene – med unntak av Frp-leder Siv Jensen – i statsministerboligen. Venstre krevde da følgende, ifølge Aftenposten:

* Nullvekstmålet skal ligge fast.

* Ingen flere biler inn til byene (nullvekstmålet) er en forutsetning for å bevilge midler til bomreduksjon.

* Balansen mellom kollektiv og bomreduksjoner må endres. Kollektiv må styrkes mer enn bomreduksjoner i forhold til Granavold-plattformen (regjeringens politiske plattform).

* Bomreduksjoner som del av styrkede bypakker kan aksepteres, men må skaleres ned som del av 70-prosenten.

70-prosenten viser til hovedkravet i den mye omtalte skissen, som Frp nå forholder seg til, om at staten øker sitt bidrag i finansieringen av storbypakkene fra 50 til 70 prosent.

NTB får bekreftet opplysningene fra en kilde i Venstre. Det understrekes at kravlisten er ment som et svar på kravene Frps landsstyre ble enige om før sommeren.

Frp-leder Siv Jensen var ikke med på onsdagens møte, og hun har de siste dagene vært tydelig på at partiet er ferdig med å forhandle om bompenger.

(©NTB)