Venstre med budsjettkrav om billigere SFO

Venstre krever at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) legger inn en ordning om billigere SFO for lavinntektsfamilier i høstens statsbudsjett.

Abid Raja er ikke fornøyd med regjeringspartienes innsats med å innføre en ordning om differensiert betaling for foreldre med barn i SFO. Foreløpig er ordningen kun innført i barnehager. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix 

NTB Innenriks

– Jeg må være krystallklar på dette på vegne av Venstre. Regjeringen forpliktet seg til å utrede en modell for differensiert betaling i revidert nasjonalbudsjett i vår. Arbeidet må igangsettes snarest, sier Venstres stortingsrepresentant Abid Raja til Dagbladet.

Kravet inngikk i venstre og KrFs samarbeidsavtale med regjeringspartiene som ble inngått i 2013, der det ble bestemt at Norge skulle få en differensiert avtale om foreldres betaling for SFO og barnehageordninger.

Det samme sto i budsjettavtalen fra i fjor høst. Kunnskapsdepartementet kan imidlertid ikke garantere at tiltaket vil bli en del av høstens statsbudsjett.

– Som vi skrev i forbindelse med fremleggelsen av revidert nasjonalbudsjett i mai er vi i gang med den utredningen Stortinget har bedt om, og tar sikte på å komme tilbake med en utredning i forbindelse med fremleggelsen av budsjettforslaget for 2017, sa politisk rådgiver Magnus Thue, talsmann for Torbjørn Røe Isaksen som fortiden er på pappaperm, til samme avis.

En differensiert betalingsmodell for barnehageforeldre ble innført den 1. mai 2015. (©NTB)