Om Altaposten

Ansvarlig redaktør Rolf Edmund Lund.  Foto: Tom Skoglund

Kundeservice

Historien til det som i dag er Mediehuset Altaposten startet i 1968, med etableringen av selskapet Nordavis AS. Den første avisutgaven kom ut året etter, 23. august 1969.
Altapostens første redaktør var Øystein Dalland (1. august 1969-1. juli 1971). Avisa var en profilert motstander av utbyggingen av Alta/Kautokeino-vassdraget, noe som også var tydelig under ledelsen til redaktørene Kjell Geheb (1971-1976) og ikke minst Jan Smith-Novik (1976-1988). Avisas redaktør var blant dem som lå i lenker under politiaksjonen i Stilla.
I perioden 1981-1983 var Sverre Larsen vikarierende redaktør for Novik.

Enorm utvikling
Ulf Jørgensen overtok som redaktør i 1988 og sto for moderniseringen og utviklingen av papiravisa. Antall ukentlige utgaver var fra 1994 økt til seks. Hans nyhetsredaktør og høyre hånd Rolf Edmund Lund overtok sjefsstolen fra 2001 og har vært redaktør de 15 siste årene.
Altapostens papirutgave hadde i 2004 sitt opplagsmessige toppår med 5.893 daglige utgaver, om lag 2.000 mer enn i dag. Digitaliseringen og endrede brukervaner gjør at altaposten.no har vokst betydelig, langt utenfor Altas grenser. De siste årene har mobilutgaven vokst kolossalt og troner i dag som den største plattformen for unike brukere av nyheter og aktualiteter.
Mediehuset ble i 2009 tilsluttet Polaris Media som har base i Trondheim, med om lag 35 avistitler fra Nordvestlandet til Finnmark. Hovedutfordringen har de siste ti årene vært omstillingen som et resultat av endrede brukervaner, med fallende opplag, mindre annonseinntekter på papir og redusert arbeidsstokk på grunn av innsparinger.

Etter å ha introdusert Altaposten Pluss i slutten av mars 2016 snudde imidlertid opplagsfallet, og avisa kunne etter lansering notere seg en økende andel betalende brukere.

Mange bein å stå på
Mediehuset Altaposten har per 2016 cirka 30 ansatte og er lokalisert i sentrum av Finnmarks største by. Mediehuset estår av dagsavisa Altaposten, nettstedet altaposten.no, TV Nord og Radio Alta.
I tillegg er mediehuset ansvarlig for en egen informasjonskanal, eier den kvenske månedsavisa Ruijan Kaiku (66 prosent) og er deleier av den samiske dagsavisa Avvir (33 prosent).
Ansvarlig redaktør for Altapostens publikasjoner er Rolf Edmund Lund. Direktør er Tor Sara, som også har den daglige ledelsen av Ruijan Kaiku og Avvir.
Dekningsområdet for papiravisa er Alta, Kautokeino og Loppa, mens TV Nord som ble etablert i 2005, favner regionalt. Radio Alta er lokalradio for Alta og ble etablert i 1985 og overtatt av Nordavis AS i 2003. Begge disse kanalene er i stor grad finansiert av bingo.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Kundeservice