SAMSPILL: Maiken Elvemo og Martin Vorren Jacobsen imponerte i hovedrollene. Foto: Lars Richard Olsen

SE OGSÅ: bilder fra premieren

Etter å ha sett øvingene i forrige uke, var det ingen tvil om at det svinger av Husets største satsing noen sinne. Sammen skaper ungdommene på Huset dynamitt, noe de beviste til det fulle under premieren mandag.

Slagere

Stykket åpner med at Milla og gjengen er i dramaundervisning og vi kastes rett inn i første danse- og sangnummer. Alle låtene i stykket er originale komposisjoner fra lokale ungdomsband, og det går ikke lang tid før du kjenner igjen slagere fra band som Red Metal, Rålerburgers og Cyaneed. Regissør Kaja Kristensen har skrevet nye tekster til låtene, noe som fungerer godt og er et grep som gjerne må bygges videre på i framtiden.

I hovedrollen finner vi Maiken Elvemo som har kommet langt siden debuten i stykket «Dreamkeeper». Stemmen har vokst og hun er trygg og sterk på scenen i likhet med flere andre på scenen. En rekke gutter er også med denne gangen, og Andreas Martin Vorren Jacobsen i den mannlige hovedrollen imponerer.

Ambisjoner

Ambisjonsnivået på forestillingen er skyhøyt, og det er sjelden vi ser Altas ungdom i en så proff setting. Lys, scene og lyd gir den beste tumleplassen for like ambisiøs koreografi, og på premieren satt det meste som det skulle. Jeg har egentlig bare ett ankepunkt.

Ungdomsintriger til musikk og dans er i vinden, bevist av gjengen i «High School Musical» og «Hannah Montana». Huset-ungdommene matcher sine mer berømte kolleger på det meste, men når stykket er ferdig føles det som om den siste akta mangler. Vi har da etablert konflikter mellom Milla og flere av karakterene, blant annet pappa og kjæresten, men veien fram mot slutten funker ikke så godt som den burde. Avslutningen er ikke god nok, til tross for glimrende muligheter i teksten til å lage en involverende reise for hovedpersonen. Litt mer ro mellom sangnumrene ville gitt tid å bygge opp de ulike karakterene.

Når det er sagt, er Millas univers en imponerende oppsetning av regi- og manusdebutant Kristensen og hennes talenter på Huset. Vi kan vente mye mer fra denne kanten, men da forhåpentligvis med like mye tanke på historien som dans og musikk.

SE OGSÅ: bilder fra premieren

Har du sett forestillingen? Da kan du kaste din terning her!