Johan har nemlig ikke vært snauere enn at han har invitert et knippe gode musikkvenner inn i studio for å lage lekne remikser av det mest tilgjengelige materialet fra en lang og innholdsrik karriere.

I løpet av 35 år som musiker og artist har hovedpersonen vært nokså nysgjerrig, søkende og etter hvert ganske så kompromissløs på å følge sin kunstneriske intuisjon. Da dreier det ikke nødvendigvis om å behage, men gjerne dokumentasjon av samisk arvegods og utforsking av klanger som ikke slår deg som radiovennlig. Flere har valgt å kjøre på allsangjoik som virkelig fenger, mens andre har brukt tid på å finne grunntonen i Johans uttrykk. Begge deler blir ganske så interessant, men alt treffer naturligvis ikke  blinken.

Noen særdeles vakre øyeblikk har det blitt, som «Mannu» mikset av Kristin Sevaldsen, med vokal av Ingvild Andersgaard. Elin Kåven gir også et magisk puff til «Mino», men her har Johan selv valgt å sitte bak spakene. Altas dyktige rytmemester Dag Jarle Nilsen har kjørt på med en mer utilgjengelig utgave av «Gumpe», mens Georg Buljo har strippet ned «Boahjenasti» på vellykket vis, med en herlig, slentrende rytme i bunnen. I det hele tatt en flott måte å feire et lite jubileum på, så får vi avslutningsvis en ny komposisjon der Johan kaster seg på den oppjazza karusellen med heftige dansesteg...

Av Rolf Edmund Lund