Befolkningen i Kautokeino har på forbausende kort tid blitt kurert for ryggplager. Etter at Dagbladet denne uka kunne forteller at en vikarlege i Kautokeino masserer endetarmen for å bli kvitt ryggsmerter, har selv den mest krokete innbyggere rettet seg opp.

Rambo tror kanskje frykten for nye metoder er vel overdrevet. Behandling av ryggplager gjennom endetarmen må sies å være et friskt pust i floraen av alternativ metoder. Vi skal ikke se bort fra at metoden kan anvendes på andre områder, for eksempel fotterapi mot flass og tarmskylling mot tett nese.

Nyhetsmeldingen har også fått noen til å legge seksuelle preferanser inn i behandlingsmåten. Som om legen i disse valentine-tider inviterer til massasje, lett akkompagnert av "Tunnel of love" med Dire Straits. Ellers kanskje smooth bakgrunnsmusikk fra suksesskanalen Anal 24.

Rambo tror ikke vikarlegen har baktanker med sin virksomhet. Det blir som å sette rævkrok på en helsemedarbeider med de beste intensjoner. I ei bygd der de har hatt 100 vikarleger på et par år, med alt fra gambisk morsmål til tourettes syndrom, anser vi dette for å være en skikkelig drittsak.