Finnmarks nye sangstjerne Agnete Johnsen og den samiske rap-gruppa Duolva Duottar gledet publikumet med flotte fremføringer fredag morgen.

NB: Se flere bilder fra konserten øverst.

– Kult med utekonsert

Artistene gikk på «scenen» ved målgang rundt klokken 09.30, etter at vinneren av løpet hadde kommet i mål. De har tidligere avholdt konserter under hele Finnmarksløpet i både Tana, Kirkenes, Varangerbotn, Karasjok. Alta var deres siste konsert og publikum fikk høre artistene fremføre rundt ni sanger. De sang også nye låter som skal gis ut i nærmeste framtid.

– Kult å få spille morgenkonsert i Alta. Jeg er litt hes i stemmen etter en konsert i Stavanger i går, men jeg gir alt uansett, sa Agnete til Altaposten mellom et av numrene.

Allsang i Alta

Agnete spilte blant annet sin helt nye låt «Lifeline» og Duolva Duottar klinket også til med en ny låt de har kalt «Samegutt». Agnete fikk publikum med på allsang da hun sang hitlåten «Oro jaska beana». Duolva Duotta rundet av konserten med sin egen hitlåt «Finnmark». Publikum satte stor pris på artistenes innslag, mens de ventet på de neste hundespannene.