Det sier langfjordingen Hanne Viviann Sandnes – ekstrahjelp på Nillebutikken i Alta og forfatterdebutant.

18.000 på to uker

Hun har allerede gjort suksess med sin første bokutgivelse som inneholder dikt og prosa.

– Boken som heter «... og så kom dagen..», kom for cirka tre uker siden og jeg hadde allerede på to uker solgt 80 bøker som tilsvarer 18.000 kroner, sier Sandnes stolt.

Nytt opplag

På grunn av antallet solgte bøker, har hun måttet bestille et nytt opplag.

– Jeg har alltid vært opptatt av de store spørsmål ved livets mysterier. Jeg har lest en del filosofi, og en god del dikt, som etterhvert ga meg svar på hvorfor jeg alltid har skrevet ord og setninger på lapper. Det har blitt noen i løpet av årene. Nå vet jeg at dette var starten på min diktning, ordene var en del at et dikt eller en prosatekst. Boken inneholder dikt om mitt liv, rett og slett det å leve, på godt og vondt. Den som leser den kan godt knytte det opp mot sitt eget liv, fordi den handler om livet i alle valører og farger, sier Sandnes.

Utgitt av forlag

Boken er utgitt via Alpha Forlag, og Sandnes synes det er ganske utrolig at den har solgt så mye på så kort tid.

– Det at den har blitt så godt mottatt, tror jeg er fordi den er ærlig, naken, og avslørende om livet. Det er en livsbok der folk kjenner seg igjen, mener Sandnes som allerede har tekster til en mulig ny bokutgivelse, men hun håper at mange vil kjøpe hennes første utgivelse «.. og så kom dagen..».

– Jeg har også tegnet i mange år, og da ble det helt naturlig at jeg også laget illustrasjonene til diktene i boken, sier hun.

Signerer på lørdag

Førstkommende lørdag skal hun ha boksignering på Notabene på Amfi

– Signeringen starter klokken 13.00 og jeg håper selvsagt på at det kommer masse folk. Det er jo ikke så mange som gir ut bøker i Alta, sier  den ydmyke forfatterdebutanten.