Denne helgen og fram til midten av neste uke er 23 korpsglade ungdommer fra Alta, Hammerfest, Karasjok, Berlevåg, Vadsø og Vardø samlet på Øvre Alta skole. De er med på et sommerkurs i regi av Norges Musikkorps Forbund og tiltaket er kommet i stand for de som vil lære mer om samspill og musikk. Det hele skal ende opp med en gratis konsert, som går av stabelen onsdag 6. august klokken 13.00 på Øvre Alta skole.

Lite søvn

– Jeg har vært med på alle samlingene hvert år, unntatt den første. Jeg synes dette er et knakende godt tilbud, som jeg er fram til hvert eneste år. Vi lærer masse nytt på våre respektive instrument, samt nye måter å spille sammen på. I tillegg har vi det veldig gøy sammen på kveldstid. Vi sover lite og driver med mye artig som kortspill og fotball, sier Sigurd Zahl Stapnes (16) fra Vadsø som spiller walthorn.

Korpssamlingen som arrangeres for syvende gang i Finnmark og Alta, inneholder masse ulike kurs hvor deltakerne må jobbe sammen i små musikalske grupper, lære dirigering og musikkteori.

– Vi spiller også mye kul musikk av nyere dato. For eksempel øver vi nå på å spille «What Does the Fox Say?» av Ylvis-brødrene til onsdagens konsert, sier Zahl Stapnes.

– Gode instruktører

Deltakerne som er med i år, er i alderen 12 til 17 år og de får kursing av musikalsk ansvarlig Birger Andre Nilsen, samt instruktørene Grete Marit Olsen (klarinett), Kari Heimen (slagverk), Bjørnar Hov (grovmessing) og Ingvild Staff  (saksofon og fløyte). Eirin Larsen (14) fra Hammerfest, som også var for første gang i fjor, sier hun gleder seg til å lære mer på sitt instrument.

– Det er gode instruktører som er med på kurset og de lærer bort masse gode triks, men om jeg skal bli musiker når jeg blir eldre, det vet jeg ikke enda. Det kommer an på hvor god jeg blir etterhvert, sier Larsen som har trompet som sitt hovedinstrument.

Får nye venner

Hun synes også det er flott at ungdommer med sammen interesse kan bo og spille sammen en hel uke.

– Den sosiale biten er like viktig som den musikalske. Jeg kjenner noen av deltakerne fra i fjor, og i år har jeg truffet nye venner, så det er også en flott ting med dette årlige kurset, mener hun.

SOSIALT SPILL: Eirin Larsen (14) fra Hammerfest og Sigurd Zahl Stapnes (16) fra Vadsø, bruker gjerne deler av sommerferien på korpskurs. Foto: Reiulf Grønnevik