Danseren og koreografen Maria Landmark gleder seg til å vise forestillingen sammen med  Heidi Thomassen, som hadde idèen til den nyskapende danseforestillingen «Earthmovers» – hvor dansere og gravemaskiner skal bevege seg sammen i et grustak.

Samspill og avhengighet

Det hele går av stabelen i sandtaket i Raipas og denne uken holder aktørene på med den siste finpussen.

– Hva handler forestillingen om?

– Kort fortalt er stikkordene samspill og avhengighet. Med det mener jeg samspill mellom mennesker og maskiner som på mange måter har blitt avhengige av hverandre. Vi trenger maskiner for å bygge et samfunn og maskinene «trenger» menneskene for å klare sette det i verk. Og i samhandling så søker vi etter et felles uttrykk med bevegelser. Men, det er også opp til betrakter som kan tolke det hele fritt på sin egen måte, sier Landmark.

To show

Hun står selv for koreografien og til helgen skal forestillingen vises to ganger.

– Vi spille begge lørdag og  søndag klokken 19.00. Ta på varme klær for alt foregår selvsagt utendørs, sier Landmark.

Hun opplyser at stykket varer cirka 30 minutter per gang og er for hele familien.

– Jeg tror både små og store vil sette pris stykket, fordi de minste vil helt sikkert sitte igjen med et annet inntrykk og opplevelse enn den voksne garde, sier hun.

Kles med ny musikk

For anledningen er det også komponert et spesialskrevet musikkstykke.

– Publikum skal også, mens det hele pågår, få høre et nytt musikkstykke som er komponert av unge Esben Thomassen Andersen, som mange kjenner som musiker og DJ i altagruppene Eppeti og Pasemaker. Vi har rigget opp store høyttalere, slik at maskinstøyen skal bli minimal, lover Landmark, som opplyser at det  seks personer som skal opptre.

– Vi har øvd i flere uker og det er de tre profesjonelle dansere Åsne Storli, Hedda Rivrud og Silje Solheim Johnsen, og de tre profesjonelle gravemaskinførerne Thomas Bredal Pedersen, Oddgeir Simensen og Trond Even Dahle som skal opptre og er involvert. Vi har også satt opp gratis buss fra sentrum som skal frakte publikum til og fra forestillingen, lokker Landmark.