FELLESNUMMER: Altarevyen 2010 bød på alt fra de gode monologene til store fellesnummer med sang og dans. Foto: Lars Richard Olsen

Se bilder fra revyen her

Det virket som om nesten alt stemte da Altarevyen 2010 debuterte i Alta kultursal onsdag kveld. Åpningen, et heftig dansenummer, ble avløst av Tommy Berg i godform som Supermann. Berg var som vanlig en av de sterkeste stjernene på revyscenen og hadde overskudd og glød. Dessverre kollapset kneet hans, men heldigvis ikke før helt på slutten av forestillingen.

Berg glitret også i gjenfortellingen av eventyret om Tornerose, oversatt fra russisk til engelsk. Det samme gjaldt en sketsj om homoplanen der også Kaja Kristensen viste hva hun er god for.

Andre favorittnummer denne kvelden var Kristin Hansen som gitarfantomet «Sissel Elise». En fantastisk tekst og framføring om jenta som heldigvis aldri får spilt på gitaren. Flere morsomme karakterer gjorde lengre og kortere opphold på scenen, deriblant Cyaneed (hvor spesielt Ida Iki var gjenkjennelig på gitar), Puskas og pizzeriamannen.

Lysfenomenet, den såkalte russiske raketten, som fikk mye oppmerksomhet i før jul i fjor, ble også humoristisk omtalt. Det viser seg nemlig at det finnes en mer lokal forklaring på fenomenet som vi ikke skal røpe her.

Gamlingan med dårlig hørsel lokket også latteren fram fra de oppmøtte mens den feminine guttegjengen fra kommunens servicetorg fosset over - bokstavelig talt.

Et fellestrekk for revyen var god koreografi, musikk og ikke minst sangnummer. Alt i alt virket det som om Altarevyen nesten er i ferd med å bli proff. Alt som skulle være med var med, samfunnsrefsen inkludert. Enkelte i publikum ville sammenligne gjengen med det vi så på tv fra «Alt for Rognan» - noe som ikke er en dårlig sammenligning. Spilletiden var også god, selv om noen nummer traff mer enn andre. TV-aksjonen for Alta IF var litt lang og ujevn mens FRP-erne var litt vanskelig å følge med på.

Se bilder fra revyen her

  • Se innslag på TV nord 17.30 i dag