PUBLIKUMSKONTAKT: Venner og uvenner i salen fikk gjennomgå fra scenen, men folk nølte ikke med å komme med tilrop til trioen. Foto: Lars Richard Olsen

Trine Lise Olsen overbeviste ikke veldig med tv-programmet Lille Billefjord - showet hun fikk lage som premie etter å ha vunnet Den norske humor på NRK. I går tok hun hevn på alle som tvilte på at hun er morsom.

Ikke bare lokket hun fram latter hos nye tilhørere. Hun tøyset med venninner og familie i salen på groveste vis, snakket freidig om tomler i rumpa, fornærmet sine medkomikere og sørget for å varme publikum for kveldens to andre hovedpersoner.

Perfekt rom

Forrige gang vi opplevde rungende latter på City scene var det Zahid Ali som sto i søkelyset. Litt for få mennesker i et litt for stort rom-problematikken gjorde seg gjeldende og kvelden fikk karakteren "helt grei".

I går fikk en ny sceneløsning sin debut på utestedet som var forminsket og avdelt med en større scene enn det vi er vant til. Opplegget sørget for at folk fikk sitte tett på komikerne. Vi som føler oss som eksperter på stand up - etter å ha sett én forestilling på Latter i Oslo eller en klubb i utlandet - kjente raskt igjen den gode stemningen som preger god stand up. Forhåpentlig vis blir enda flere inspirert til å komme når Dag Sørås dukker opp om tre ukers tid med sitt soloshow.

Publikum reagerte

Erlend Osnes tok over stafettpinnen etter Olsen og gjorde også en god innsats. Morsomme fortellinger om romfolk i Bodø og kork på melkeflaska var det som skulle til for å nå fram til publikum. De rundt 70 i salen vet hva jeg snakker om. Andre får ta turen neste gang de dukker opp - og gjengen gjør nok nettopp det. I alle fall hvis responsen fra publikum får bestemme.

Thomas Leikvoll avsluttet festen og var favoritten hos flere av de litt eldre i rommet. I stedet for å gå direkte på klassiske stand up-tema som penis og vagina var han mer indirekte og nærmet seg disse temaene noen prosentpoeng mer varsomt.

Som Trine Lise Olsen gjorde han narr av sin egen tv-karriere og hvordan programmene han har deltatt i ikke har vært solide publikumssuksesser. Etter en avslutning med en flott Aqua-låt, som går lokale Rålerbyrgers i næringa, var kvelden en suksess for lenge siden.