Fredag kveld fremførte 36 sangglade damer, med dirigent i spissen Marit Karlsen, masse funky og svingende discolåter fra 60–, 70– og 80–tallet. Konserten, som varte i rundt 80 minutter, fikk publikum med på notene – som klappet med på de svingende taktene på flere av numrene som svingte veldig godt. Den eldre garde så virkelig ut til å kose seg over damenes musikalske mimring og jeg regner med at minnene strømmet på da damene fremførte låter som blant annet «It's raining men» og «Disco inferno».

Fargerike damer

I Alta kultursal, som var over halvfull, fikk vi høre 19 svingende hitlåter fra koret som kalte showet for «Funky Music». Artig var det også at damene – som kun har hatt noen få øvingshelger før konserten, hadde kledd seg i tidsriktige og veldig fargerike klær.  Det piffet opp stemningen enda noen hakk mens dicorytmer og de funky låtene runget utover salen.

Svingte med singback

Flere av kordeltakerne sang også solo på flere av låtene som er veldig vanskelige å mestre til det fulle, og selv om det i blant var litt surt i noen stemmeregister og på noen av solofremføringene, så gjorde det egentlig ingen ting. Damenes prosjektkor fikk nemlig fram godstemningen på hvert eneste nummer. Konsertene hadde kanskje fått frem enda mer musikalsk dynamikk hvis de hadde hatt en liveband med blåsere, men det fungerte også overraskende bra med singback.

Publikum ble oppspilt

Damene avsluttet seansen med en flott versjon av The Pointer Sisters hitlåt «I'm so excited», som første gang ble utgitt i 1982. Og etter 80 minutter med det heftige korshowet, så virket det som om publikum var oppspilt. Damene måtte nemlig opp på scenen igjen etter høylytt trampeklapp. De avsluttet slik de startet konserten – med en flott versjon av låten «Play that funky music» som ble utgitt av bandet Wild Cherry i 1978.