I godt selskap sikret de seg en fin 3. plass blant de seks amatørkorpsene som deltok i Nordnorsk mesterskap. Dirigent Birger Andre Nilsen roser gjengen for innsatsen under arrangementet, som ble avviklet på Scandic på Langnes.

Første gang

– Jeg har dirigert tidligere under tilsvarende stevner, men dette er første gang for korpset. Vi kunne nesten ikke forvente å hamle opp med de to aller beste korpsene, som holder veldig høyt nivå. 3. plass var sånn sett veldig bra, oppsummerer Nilsen. Tromsø Brass sikret seg gullet på hjemmebane.

Han tror det aller viktigste er at korpset på denne måten får muligheten til å sammenligne seg med andre korps nivåmessig og dermed strekke seg etter egne og felles mål. Med litt nerver skjerper man seg også maksimalt når det står på.

– Vi fikk også en konkret tilbakemelding fra juryen på hva vi bør jobbe videre med som korps. Det er veldig lærerikt, sier Nilsen.

Sosial happening

Under konkurransen fikk de konkrete utfordringer, både rytmisk og melodisk.

– Vi fikk også testet oss på en skotsk folketone. Det gikk veldig bra og jeg er stolt av hele gjengen, sier Birger, som også legger vekt på at en slikt korpsstevne har en sosial funksjon.