Borealis vinterfestival åpner med stil torsdag kveld. Intet mindre enn 55 kulturskoleelever skal i sving.

– Alt er i rute, forsikrer Kaja Kristensen, Huset-sjefen som sjelden overlater noe til tilfeldighetene, enten det er revy eller andre forestillinger. Noen timer før det begynner, er følelsen god.

Hun pleier å ha stålkontroll på og bak scenen, selv om det er mange ting som skal klaffe.

Sammen med datteren Mari håper hun flest mulig dukket opp ved snøscenen på Sentrumstorget i kveld. Klokken 18.45 er aktører i alderen 9 til 18 år klar til å vise fram forestillingen Høre til.

– Vi er veldig opptatt av den lokale forankringen. Vi hører til i Alta, men vi hører også til i hele verden, påpeker Kaja, som lover både sang, dans og alt som hører til.

– Jeg skal være med å rappe, avslører Mari, som forsikrer at hun ikke er nervøs. Fram mot start skal hun vare slappe av.

Kaja forteller at lista er lagt høyt, men hun tror de når den. Dyktige kulturskolemedarbeidere skaper trygghet. Marthe Engdahl og Marie Ringsaker har koreografien og alle virker godt forberedt.

Etter at linja på videregående skole ble lagt ned, er det kulturskolen og Huset som samarbeider tett. De har bare en liten finpuss før alt skal være på stell.

Kanskje det blir litt snøvær i kveld.

– Lett snøfall vil gi perfekte rammer, men jeg vil helst ikke ha et lag på 30 centimeter, smiler Kaja.

– Jeg tror dette kan bli eksotisk for turistene, sier hun.

– Blir det pyro?

– Nei det blir det ikke, men det blir helium. Vi jakter på mer helium. Det har ikke vært å oppdrive, vi må helt til Tromsø. Så det rekker vi nok ikke.

Kristensen tror mange av de unge som har medvirket under åpningsshowet gjennom tidene har fått med seg god læring og minner for livet.

– Det har blitt en flott og viktig happening for både elevene og Alta-samfunnet. For mange forblir det noe av det største de har opplevd, sier Kaja.

Da er det viktig at flest mulig dukker opp og får kjenne på vinter- og festivalfølelsen. Klokken 18.45 sharp!