Vi urfolk er faktisk ganske fornøyd med det pygmeen fra Tysfjord har klart å utrette i kampen mot kolonimakta, muligens med snedig ganning i ledige stunder. Finnmarksloven blir en frelse for oss som vil være i fred, både fra EU-borgere og søringer som driver maskinell jakt på ryper.

Det er ganske så mange områder lokalt hvor jeg føler det er naturlig å kreve hevd, både på grunn av alderstids bruk, men også på grunn av intensiteten i bruken. Det er spesielt en barkrakk på Pernille som åpenbart kvalifiserer til hevdvunnen rett. Det var faktisk en hotellgjest sørfra som kom i skade for å erobre nettopp den stolen. Han sliter fortsatt med tinnitus og ustadig gange på grunn av coctailbæra som er kilt inn mellom trommehinnen og balansenerven.

Videre er det ei helt spesiell scooterløype som Rambo selv har laget og planert, mellom hytta og nabohytta, faktisk uten at verken Statskog eller kommunen har bidratt med utstikking. Den løypa går i rett strekk mellom hyttene og krysses bare av reinflokker, storfugl og villfarne skiløpere. Den løypa har vært der siden tidenes hangover og burde rettslig oppfylle de fleste kravene til bruk, og misbruk for den saks skyld. I kravet til våres kommisjon vil jeg også påpeke at eierrettighetene må være helårig. Det er strengt tatt ikke min feil at det smelter på vårparten.

Det er også en parkeringsplass i Sentrum som kunne vært greit å få skilt ut fra allmennheten, både på grunn av den strategiske plasseringen og nærheten til en av Tom Frodes mest innbringende automater. Alle som har prøvd å bære et par kasser med påskepils over hele parkeringsplassen skjønner sikkert min situasjon. I tillegg er det skiltet med en mann i rullestol, noe som gjør at den er forbausende ofte ledig.

Ballo bør definitivt holde kjeft om dette. Ettersom han lekte cowboy og indianer på Nielsen-berget i barndommen, kan det ligge an til at han faktisk eier hele "storberget", inkludert småbåthavna som en skokk med velbeslått sjøsamer har anlagt i Skaialuft. Hurra for 6. februar!