Hammerfest-artist Lars Rune Rebbestad (47) er imidlertid ikke lettskremt og tar sjansen på å lage sin egen finnmarksversjon av «Carmen», låten som får mange til å savne gitaristen Marius Müller. Han døde så alt for tidlig i en trafikkulykke i 1999.

– Å lage en cover av den låten kan være å tukle med noe hellig, medgir Rebbestad, men han lot seg overbevise.

Akustisk smakebit

Etter å ha fremført en akustisk versjon på finnmarkdialekt da NRK gjestet Hammerfest ble ideen om en egen versjon formet.

– Etter å ha deltatt på minnekonserten «Vi hyller Müller» på John Dee i Oslo, ble lysten til å gi ut denne vakre låten for stor. Arbeidet med å lage versjonen gikk dermed i gang, forklarer Rebbestad, også kalt for Rebbe.

Sjeldent plateslipp

Singelen er nå sluppet på både Spotify og Wimp. Tilbakemeldingen har vært positiv, så nå håper Rebbe at mange gir versjonen en sjanse.

Rebbestad har ikke gitt ut musikk under eget navn siden den selvtitulerte soloplaten fra 1995, men har medvirket og samarbeidet med en rekke band og artister.  Topcoat, Boys Voice, White Canyon, Steinar Albrigtsen er blant disse.

På singelen som er spilt inn i Hammerfest, tar den stødige gitaristen seg av vokalen selv.

Fakta

  • Marius Müller (født 20. august 1958, død 14. mars 1999) var en norsk gitarist, vokalist, låtskriver, programleder og plateprodusent. Født i 1958.

  • Vokste opp på Manglerud i Oslo og startet karrieren som profesjonell musiker allerede som 16-åring.

  • Han slo gjennom i1981 med låta «Den du veit». To år senere kom «Carmen»

  • Ga ut totalt  seks soloalbum og fem album med bandet Funhouse, hvor han var frontfigur.

  • På 90-tallet laget Funhouse en bluesrock-konsert på utestedet Smutthullet som få har glemt siden.

  • 14. mars 1999 omkom Müller etter en bilulykke.

Kilde: Wikipedia