På grunn av fordelaktig kroppsbygning verker en Rambo etter å ta seg et svalestup i vårt nye klorfylte osean. Vi ser for oss at det nye badeland har både inn- og utsyn til gågata, slik at en veltrent lekkerbisken kan la muskelspillet være synlig for de som tar seg en utepils på Alfa og Omega. En Rambo lar seg ikke stoppe av en aldri så liten Klamydia-epidemi, må vite. (Er der for øvrig tilfeldig at denne epidemien oppstår i kjølvannet av at vi har fått en bluesfestival til byen. Neppe.)

Alta er som kjent fylt med religiøse sekter. Da bør det ikke komme som noen stor overraskelse at de vil bygge katedral i enden av "lysløypa". Selv om Rambo nå vil bli truet med skjærsilden og evig fortapelse, er tiden inne for å si "amen" til prosjektet. Her er en del faktorer ingen har tenkt på. Ser man ikke kontrasten mellom et opplyst Herrens hus og mer eller mindre voksen altaungdom som raver rundt i gågata for å finne seg et egnet sted å strø? For de aller fleste av disse er det for sent å be om tilgivelse.

Vi har også en mistanke om at en katedral klint inntil Rica hotell vil gi en nokså spesiell oppvåkning for hotellgjestene. Når kyrkjeklokkene kimer på søndag morgen vil det bli månelyst i de øverste etasjene. Ingen fare for at noen går glipp av frokosten, for å si det på den sympatiske måten. Nå mangler vi bare en moskè i det snart ledige DnB-bygget, så blir det religiøs samklang i Sentrum en stusselig hviledag.

La oss heller satse på badeland. Behovet er prekært, noe ikke minst Altapostens rapporter fra La Manga tyder på. Bleke fotballhelter sitter på bassengkanten, paralysert av det kalde vannet. Sikre kilder tyder på at de har svømmeferdigheter som velfriserte pudler. Det sier oss at vi trenger å herde byen.