Han kalles Hurtig-Roger og har snakketøyet i orden. Mandag var han som snarest innom kommunestyret for å begeistre Altas smarteste hjerner. (Kommunestyret?, red anm)

Rambo har sans for denne Roger Ingebrigtsen, mannen som er utsendt fra klikken i Tromsø for å erobre finnmarkingene, eller "bona" som de kaller det på selve øya. Hyggelig var det også at han ble båret på gullstol til og fra flyplassen av en begeistret ordfører. For alt vi vet har Geir Ove Bakken ambisjoner om å deise inn på det planlagte nordnorske parlament i Tromsø. Det kan tenkes han får med seg Kåre Simensen som etter bastant motstand mot Tromark før møtet, ble tilnærmelsesvis mo i knærne da Hurtig-Roger var ferdigbløffet. Det er vel strengt tatt ingen katastrofe at bjellekyrne drar. Vi har nok av stemmekveg i reserve.

Hurtig-Roger var selv misfornøyd med at Altaposten hadde døpt den nye gullregionen for Tromark. Han synes det ble latterliggjøring. Rambo synes kanskje også det er litt daft. Geir Lundestads versjon Sytpeismark kan brukes. På Sametinget vil de kanskje like konstellasjonen Kautosjokk. Eller kanskje vi skal ta steget fullt ut og satse på Erna Solbergs navnevisjon: Ødeland.