Høstlig visitt fra svensk altavenn

Den populære svenske visesangeren Oscar Danielson kommer til Alta og Hammerfest til høsten.

Oscar Danielson skapte godstemning på Alta Live. I oktober kommer han til Sorrisniva.  Foto: Bernhard Hienerwadel

kultur

Danielson begeistret de oppmøtte under Alta Live sist sommer. Lørdag 24. oktober er han booket til Sorrisniva, dagen etter han gjester Arktisk kultursenter i Hammerfest.


Kur mot stress

Lunefull Oscar Danielson fikk fram godstemningen.

 

– Det ligger an til en akustisk høstkonsert i magiske omgivelser i Sorrisniva, mener Torgeir Ekeland i Aronnesrocken, som er arrangør.

Alene denne gangen

Den svenske forfatteren og visesangeren ble beskrevet som en kur mot stress av Altapostens utsendte da, og konserten med det provisoriske ensemblet, bestående av de etablerte musikerne Nils Anders Mortensen, Sverre Gjørvad og Per Andersson fikk terningkast fem i avisen. Denne gangen kommer han alene, i det formatet han normalt er mulig å oppleve.

– Litt bråkjekt kanskje, men jeg tror vi allerede nå kan konstatere at lørdag 24. oktober kommer til å bli en helt, helt spesiell kveld for de 150 heldige som rekker å sikre seg billett, sier Ekeland.

Violet Road i fjor

Samarbeidet mellom Aronnesrocken og Sorrisniva startet i fjor. Det resulterte i to konserter med Violet Road i fjor høst.

– Vi hadde lyst til å prøve å gjenta suksessen, sier Ekeland, som forteller at Sorrisniva tar seg av bevertning med tre-retters.

– I tillegg kan det bli et afterparty, tilføyer han.

46-åringen Oscar Danielson er en svært anerkjent låtskriver og tekstforfatter. Etter albumet «Stockholm i mitt hjärta» (2011) med låta «Besvärjelse» har han fått et stadig større publikum, og turnert flittig i hele Skandinavia.