Miriam henter klassisk stjernelag til drømmefestivalen i hjembyen

– Å få presentere artister av dette kaliberet på hjemmebane gjør meg stolt og glad.

Kunstnerisk leder Miriam Hels Ålien forteller at det er en drøm som virkeliggjøres når hun inviterer et beite av sterke musikere til kammermusikkfestivalen FESTIVALTA i midten av februar.  Foto: Mads Suhr Pettersen

kultur

14.-16. februar lander Miriam Helms Ålien det hun har drømt om i mange år og jobbet intenst med siden i sommer. FESTIVALTA er døpenavnet på dette vintereventyret av en internasjonal kammermusikkfestival i Finnmark.

Stor interesse

Det blir en helg med magiske konsertopplevelser, omgitt av gnistrende nordnorsk vinternatur, varsler Miriam, som selv er kunstnerisk leder for festivalen. Siden Altaposten skrev om festivalen i sommer, har ryktene spredt seg som ild i tørt gress, med henvendelser fra både inn- og utland, forteller Altas egen elitefiolinist.


Klassisk musikkfest

Nordlysbyen får sin egen kammermusikkfestival

Første festivalen av sitt slag i Finnmark.

 

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse og vi gleder oss vanvittig til å gi Finnmark en helg helt utenom det vanlige, med opplevelser man ellers måtte reist langt ut av fylket for å oppleve, uttaler Miriam Helms Ålien i en pressemelding.

Sterke musikere

Miriam har et sterkt beite av musikere klar. Detaljene i programmet kommer 1. desember, men allerede er det grunn til å glede seg.

Hun får nemlig med seg superfiolinist Alexander Sitkovetsky, det franske cello-vidunderet Bruno Philippe, Nederlands bratsj-prinsesse Dana Zemtsov og musikk-kameleon og badass cellist Eckart Runge (fra Artemiskvartetten), i tillegg til hjemlige favoritter som europeisk virtuosvinner Eivind Ringstad og Nord-Norges pianojuvel Nils Anders Mortensen, beskrives det i pressemeldingen, om den aller første festivalen i sitt slag nord for Harstad.

Besøker eldrehjem

FESTIVALTA vil ha hovedbase i Nordlyskatedralen og har planer for fem offentlige konserter. Alt fra åpningskonserten Nordlysets klang - fantasi eller virkelighet?, til nattkonsert med Bach og showkonserten Fra Händel til Hendrix lørdag kveld.

– I dagene før helga får flere av byens eldrehjem musikkbesøk av festivalens artister, i tillegg til at andre mulige overraskelser kan dukke opp.

Festivalens formelle arrangør er Alta Kammermusikkforening.