Magi for sponsorene

Sondre varmet opp på Stakeriet.

SONDRE OG PIANO: Sondre Justad lot samarbeidspartnerne til Alta Live få en nedstrippet smakebit. Nydelig sang og pianospill begeistret stort.  Foto: Rolf Edmund Lund

kultur

I kveld entrer Sondre Justad scenen på Alta Live, som festivalens store trekkplaster.

Den travle lofotværingen er etterspurt på diverse festival-scener, men tok seg fredag ettermiddag tid til å servere et par smakebiter foran sponsorer og samarbeidspartnere.

Det ble ti minutter med avdempet magi, med Justad og et piano. En helt naken og nedstrippet versjon av Riv i hjertet fikk fram både applaus og forventninger blant de omlag 100 gjestene. Hans låtskrivertalent har blitt ytterligere bekreftet gjennom årets landeplage Fontenan på Youngstorget, så det ligger an til storinnrykk på festivalområdet til Alta Live i kveld.

– Vi hadde en fantastisk opplevelse på Aronnesrocken i 2016, og vi satser på at det blir like bra lørdag kveld. Jeg har mye bra folk med meg hit, sa den sympatiske artisten, som har en høy stjerne i Alta etter sine opptredener i byen. Den er neppe dalende etter kveldens besøk, skal vi tolke dagsformen fredag.

I dag er det mange høydepunkter å få med seg på Alta Live, allerede fra starten med den svenske visekunstneren Oscar Danielson. Line Saus, A Million Pineaaples, Senjahopen og hammerfestingene iEksil står på plakaten. Glem heller ikke familieforestillingen i formiddag med Madelén Guttormsen, Meg & kameraten min og Sval.