Får 180.000 kroner til å skape leselyst

27 kommuner får støtte til skolebibliotek

Illustrasjonsbilde  Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

kultur

– En skikkelig gladmelding, mener Høyres ordførerkandidat Bjørn Roald Mikkelsen, etter at regjeringen har bevilget 14 millioner kroner til skolebibliotek for å fremme leselyst og leseglede hos barn og unge. Beskjeden kom i dag morges.

Partikollega og statsråd Jan Tore Sanner forklarer bakgrunnen.

– Gode skolebibliotek med dyktige ansatte kan bidra til læring i alle fag, gjøre barna mer nysgjerrige på bøker og gi dem lyst til å lese. Vi bevilger derfor ekstra midler til kommunene for andre år på rad, sier kunnskaps og integreringsministeren i en pressemelding.

Det er i tråd med Jeløy-plattformen der de lovte satsing på bibliotekene. Støtten skal brukes på kompetanseutvikling og personalressurser, slik at bibliotekene kan legge til rette for leselyst og leseglede.  Støtten til skolebibliotekene er del av regjeringens satsing på tidlig innsats. Prosjekter rettet mot 1- 7 trinn er derfor prioritert, men de inkluderer ofte også ungdomstrinnet.

Alta kommune får 180.100 kroner som en av to kommuner i Finnmark. Størst uttelling i Finnmark får Hammerfest med drøyt 1,6 millioner kroner.