– Det er veldig stas når folk fra Alta og Finnmark dukker opp på konsertene. Det er alltid trivelig. Det er også en god del tilreisende fra Finnmark, blant annet Kirkenes og Vadsø, sier Kjetil Linnes etter årets tur til Beatles-mekka.

Årets tur var den tiende i rekka og nærmest et lite jubileum.

– Det var trivelig og masse folk på konsertene, forteller Linnes.

– Vi hadde åtte konserter på seks dager, forteller energibunten Kai Henning Skimelid, som tok litt av rommet med majestetiske trommesoloer.

En av konsertene ble gjennomført i de blå timer, nærmere bestemt mellom fem og seks på morran.

– Det er en plass alle samles til slutt, når alt av puber er lukket og låst. Da blir det konsert på morrakvisten i en helt egen atmosfære, sier Linnes.

– Det er ikke akkurat en ferietur med åtte konserter på en knapp uka?

– Vi synes egentlig det er helt ok. Når vi er på gang og har med oss relativt lette instrumenter, går det helt greit å ta flere konserter på rad. Det blir korte gigs på mellom 45 minutter og en time, alt gjennomført på en litt uformell måte, sier Kjetil.

Skimelid blir aldri lei av turene til Beatles-byen i England.

– Det var tidvis sinnssyk stemning og vi er veldig glade for at trofaste støttespillere blir med, eller dukker opp. Noen fikk med seg fotballkampen til Liverpool, så det er sant å si kjempegod stemning.

HUMØR: Det ble åtte konserter i Liverpool. – Helt ok med så mange korte giga, mener gutta selv. The Norwegian Beatles Foto: Privat