Thea Marja Eira er en allsidig tenåring. Kautokeino-jenta har markert seg på forskjellige områder. Denne uka deltar 15-åringen på landsfestivalen i den nasjonale kulturmønstringa.

Stoppet ikke der

Hun har tatt den lange turen til Trondheim for å delta på det som er sommerens store høydepunkt for mange ungdommer. Eira hadde deltatt på to fylkesmønstringer, da hun på vårparten reiste til Alta for å delta på den tredje. Det skulle vise seg at det ikke stoppet der, for hun som har gjort det bra på en rekke forskjellige områder de siste årene.

Prøver noe nytt

Det var den flotte sangstemmen som førte henne til den første fylkesmønstringen. Denne gangen var det en film.

– Jeg liker å lage filmer og har lyst til å fortsette med det. Etter å ha vært med på UKM med sanger fant jeg ut at tiden var inne for å prøve noe nytt. Det skulle vise seg at det var en fornuftig vurdering, sa Eira, som for noen dager siden var ferdig med ti års skolegang i hjemkommunen. Hun er i august klar for en ny epoke i skolesammenheng. Det er ikke godt å si om det blir videregående skole i Kautokeino eller Alta fra høsten av. Thea Marja venter med den avgjørelsen.

Mange ukjente ansikter

Thea Marja Eira er den eneste fra Kautokeino som har passert det trange nåløyet det er å få bli med på landsfestivalen. 2002-modellen kjente til noen av finnmarkingene da hun møtte opp på flyplassen i Alta i starten av denne uka. Men det var flest ukjente ansikter. Det var stort sett også bare det da hun noen timer senere sjekket inn på landsfestivalen i den trønderske hovedstaden. Det tok imidlertid ikke lang tid før hun hadde knyttet nye kontakter.

– Jeg må innrømme at det var stort å få beskjed på fylkesmønstringen om at jeg hadde gått videre. Det er noe helt spesielt å få delta på en landsfestival sammen med så mange flotte ungdommer. Jeg ser derfor frem til de neste dagene som jeg har store forventninger til, sa Thea Marja da Altaposten møtte henne tirsdag kveld. Den flotte Kautokeino-ambassadøren var på det tidspunktet med på åpningen av kunstutstillingen under landsfestivalen.

Får spennende impulser

Thea Marja har forhåpninger om at hun skal få en god del nye impulser i forbindelse med Trondheims-oppholdet. Det i forbindelse med at det er mange dyktige ungdommer som kommer til å være samlet der. Eira er innstilt på å suge til seg nye inntrykk. Hun har også tenkt å være med på workshoper som ledes av dyktige folk innenfor film og andre segment. Det sosiale aspektet er også en viktig grunn til at hun gleder seg til resten av landsmønstringen.