– Jeg er veldig spent og veldig glad, sier Gøril Nilsen, ett av medlemmene i I See Rivers, til Altaposten foran bandets konsert på Barila fredag kveld.

Stipendvinner

23-åringen fra Hammerfest er fortsatt lettere satt ut av at hun sist helg fikk tildelt Hammerfest kommunes kulturstipend på hele 45.000 kroner.

– Tusen millioner takk til Hammerfest kommune, utbrøt Gøril på sin Facebook-side da hun fikk vite om tildelingen.

Alta – mitt andre hjem

–  Det er alltid godt å komme tilbake til Alta, som var mitt andre hjem i Finnmark mens jeg gikk på musikklinja på Alta videregående skole mellom 2010 og 2013, sier Gøril.

Torsdag skal I See Rivers spille i hjembyen hennes. I helga opptrer de i Havøysund og i Hønseby på Seiland, før trioen vender nesen sørover mot Troms og Nordland.

Møttes på LIPA

Foruten Gøril Nilsen består I See Rivers av Lill Scheie (Oslo) og Eline Brun (Jostedal). De har base i Wales og turnerer for det meste i Storbritannia.

– Vi møtte hverandre som studenter ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA). Først ble vi veldig gode venner, og så plutselig spilte vi i band i lag, ler Gøril.

Høres floaty ut

I See Rivers har opptrådt i Nordlyskatedralen i Alta for noen år siden, og i fjor spilte de på Sørøyrocken. Begge gangene utmerket trioen seg med sin intelligente, luftige pop og ved at alle tre bandmedlemmene er fremragende vokalister og multiinstrumentalister. Vokalharmoniene er i seg selv en sann fryd. Selv kaller I See Rivers stilen sin, eller sjangeren, for «float folk».

– Float folk er en sjanger som seiler mellom pop og folk. Musikken veldig harmonibasert, slik at den høres litt "floaty", forklarer Gøril.

Kråkesølv

I See Rivers har Fredrik William Olsen fra Bodø med seg på turnéen. Olsen er mest kjent som låtskriver, gitarist og vokalist i bandet Kråkesølv, men har også utgitt småmelankolsk visepop som soloartist. Til forskjell fra kvinnene i I See Rivers synger Olsen på norsk, nærmere bestemt på distinkt nordlandsdialekt.

Utkant-Norge

– Fredrik og vi i I See Rivers har det til felles at vi tidligere, hver for oss, har reist på turné i en del utkantstrøk i Norge; små steder som ofte faller litt utenfor artisters turnélister. Derfor kom vi på at det hadde vært kult å slå seg sammen denne gangen. Vi skal blant annet besøke Hønseby, Skrova, Sjøvegan, Henningsvær og Stadt, forteller Gøril.

– I konserten kjører vi hvert vårt sett.  Fredrik spiller sine sololåter, og hvis vi er heldige tar han én av låtene han har skrevet for Kråkesølv også. Jeg blir litt med på bass og vokal i Fredrik sitt sett, legger 23-åringen til.

Blir varm om hjertet

– Jeg blir veldig varm om hjertet av å tenke på at jeg skal få turnere i hjemfylket mitt sammen med resten av reisefølget, og av tanken på arrangørene i Alta, Hammerfest, Havøysund og Hønseby som stiller opp og setter opp konsert med oss, sier en forventningsfull Gøril Nilsen.

– Jeg håper jeg får se både venner og nye fjes på konserten på Barila på fredag. Konserten starter allerede klokka 21.00, avslutter Gøril.