17-åringene Eila Ballovara Varsi og Vanessa Andersen er to av elevene på musikk, dans og drama på Alta videregående skole som i neste uke klinker til med en egen festival; Dramudafestivalen.

Blodfersk lokal påskekrim

– Vi går begge 2. trinn på dramalinja og denne festivalen er både lærerik og moro å få sette opp, sier Ballovara Varsi og Andersen som skal spille frem et spennende påskekrimstykke.

– I fjor satt vi opp en komedie som fikk svært gode skussmål, og vi håper og regner med at vår blodferske påskekrimhistorie vil begeistre publikum denne gang. Totalt skal ti elever ha ulike roller på scenen, så dette er en veldig stor produksjon, sier Ballovara Varsi.

– Regisserer hverandre

I fjor fikk de for første gang prøve seg i stykket Jeppe på Bjerget. I år har elevene også fått ta del i regien.

– Alle elevene har regissert hverandre og vi har jobbet med å bygge opp et teaterstykke fra bunnen. Fin-fin erfaring og lærerikt å få kjenne på hvor mye som kreves for å sette i stand en hel forstilling fra A til Å, forklarer Andersen.

Første visning er mandag 19. mars.

– En tradisjon

Tone Nilsen-Bie, lærer på dramalinja, sier festivalen skal settes opp av elevene hvert eneste år.

– Dette er 2. gang vi arrangerer Dramuda-festivalen, som kort forklart er en liten festival med stort og mangfoldig innhold av ulike konserter, teaterstykker og spennende danseforestillinger. Målet er å vise et tverrsnitt av hva elevene på alle trinn har jobbet med i løpet av året. Det er også bestemt at festivalen skal gå av stabelen hvert år uken før påska, sier Nilsen-Bie.

Åpent og gratis for alle

Hun roser alle elevene som jobber iherdig med siste finpuss før det hele braker løs i uken som kommer.

– Omlag 50 elever jobber nå med innholdet som de skal presentere fra 19. til 21. mars. Prosjektet er veldig elevstyrt og handler også om det sosiale ettersom elevene på de ulike trinn og linjer blir kjent med hverandre i nye sammenhenger, samt at alt det de skal vise fram er forankret i fagplanene. Og det er åpent og gratis for alle.