Lager Kurt Josef Wagle-oppfølger

– Vi prøver å få den så billig som mulig

FØRSTE OPPTAK: Her ser du Stig Frode Henriksen og Jørn Tore Nilsen like før de tok fatt på første scene som ble spilt inn i 2010.   Foto: Arkivfoto / Reiulf Grønnevik

kultur

Filmen «Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta» skal spilles inn på Stokmarknes.

Innspillingen starter mandag i neste uke og Hurtigrutens Hus og Finnmarken blir sentrale lokasjoner for det hele.  Første filmen «Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa», som er en slags  fiktiv dokumentarfilm (mockumentary), handlet om Wagle som gikk ut i skogen for å finne sin bortkommende sønn Tordenskjold. Noen av de som blir å se i oppfølgeren er  Jeppe Beck Laursen, Maria Bock, Veslem Mørkrid og altaværingen Stig Frode Henriksen. Sistnevnte spiller hovedrollen Kurt Josef Wagle.

Nå søker produksjonselskapet Tappeluft Pictures Holding AS støtte til deler av innspillingen fra Stokmarknes kommune.  Ifølge Bladet Vesterålen søker de 150.000 kroner i støtte.

Lavt budsjett

Filmteamet er på plass allerede torsdag denne uka og  innspillingen vil foregå i perioden 5.–17. desember. Produsent Ken Arne Brox opplyser til Harstad Tidende at filmen ikke har noe stort budsjett.

– Det er en lavbudsjettsfilm, og vi prøver å få den så billig som mulig. Vi er et crew på 15-20 stykker som drar til Stokmarknes. Vi har kutta litt ned på crewet, sier Brox.

– En julefilm

Han opplyser at håpet er å ha filmen klar før julen 2017.

– Det er en julefilm, så det sier seg selv at den ikke kommer midt i sommerferien. Vi satser på at den får premiere før jul neste år, sier Brox.

Førstefilmen hadde forøvrig 23.643 besøk på kino i 2010.