– Vi håper på ny publikumsrekord

Snurrer 23 filmer for store og små.

FESTDAG I FILMENS TEGN: Kjell Gundersen snurrer både lykkehjul og filmer på den store kinodagen som er i morgen.   Foto: Arkivfoto

kultur

Lørdag venter den store kinodagen over hele landet. I Alta tyvstartes filmfesten med tre visninger allerede i kveld. 

Tyvstarter i kveld

– Vi varmer opp det hele med Deadpool, Suicide Squad og Blair Witch. De snurrer vi i gang 23.45 for de som liker å se film natterstid, sier kinosjef Kjell Gundersen ved Aurora. Det forhindrer ikke at han må tidlig opp lørdag.

– Vi er i gang med første visning allerede klokken 10.00 på lørdag, som da starter med barnefilmene «Gråtass gir gass» og «Trolls».  Og etter dette så snurrer vi film hele dagen helt fram mot midnatt. Totalt skal vi vise 23 filmer, så dette blir en filmfest for alle i alle aldere, lover kinosjefen.

Vil slå rekord

Og som alltid feires den store kinodagen med halv pris på alle visningene.

– I fjor kom det omlag 700 innom på den stor kinodagen og rekorden er vel bortimot 900 som vi hadde for noen år siden. Det er en rekord som vi gjerne vil slå, så kom gjerne på film. Det er tross alt halv pris på alle visningen, lokker kinosjefen.

Førpremier og gratis boller

Festen feires også med førpremier på to filmer.

– Vi skal vise, som noen av de første i landet, julefilmen «Snekker Andersen og Julenissen», samt Marvels «Doctor Strange». Under hele dagen så blir det selvsagt også masse aktiviteter som vi bruker på ha på denne filmfestdagen. Det blir blant annet snurring av lykkehjul og alle som prøver en spinn kommer til å få en premie. I tillegg skal vi dele ut gratis boller til alle. Vi skal også forsøke å få på plass en lite sminkebord hvor vi skal ha et tilbud om ansiktmaling for de som ønsker det, sier Gundersen.