Etter deltakelsen Norske Talenter i høst har Eline Høyer fortsatt å spille. Med gitar og en loop-pedal byr hun på musikk i grenselandet mellom jazz, pop og soul på Barila i morgen.

– Jeg kan love at det blir sjelfult. Det viktigste for meg er å være ærlig, sier artisten.

Singer-songwriteren fra Kristiansand har det siste året har turnert i Skandinavia. Det er på vei til Sverige at hun har stoppet opp i Alta for å spille.

– Jeg ville gjerne spille her. Barila virket som en veldig kul plass, så jeg er veldig glad for at jeg fikk komme, sier hun.

Nordlendingsvokabular

Selv er Høyer opprinnelig fra Bardufoss.

– Jeg flyttet til Sørlandet som 7-åring. Da opplevde jeg at det ikke var helt greit å være nordlending som bannet i annenhver setning, ler Høyer.

Etterhvert ble bannskapen luket ut, men de som lytter ekstra godt kan kanskje finne noen saftige uttrykk låtene.

– Jeg forkler alt i tekstene mine, så hvis du ser mellom linjene så finner du det kanskje, sier artisten.

Spent på oppmøtet

Siden hun kom har hun har allerede opplevd litt av byen sammen med kjæresten som bor her, men resten av tida fram mot konserten vil bli brukt til forberedelser.

– Jeg er jo ikke kjent for alle så jeg er spent på om det er noen som kommer og ser på, sier Høyer.

Lover tilstedeværelse

– Til de som kommer kan jeg love en artist som er veldig tilstedeværende. Tekstene mine er veldig utleverende. Jeg er ikke så flink til å prate om ting privat, men gjør det gjennom musikken min. Det er der jeg føler meg hjemme, forklarer singer-songwriteren.

Mest av alt ser hun fram til å stå på scenen fredag kveld.

– Det blir gøy, jeg gleder meg veldig.