Altabandet hadde syv store jobber i USA under festvalen. Det ble så vellykket at de nå er invitert tilbake.

Syv store jobber

– Vi var i delstaten Kentucky ei hel uke. Der gjennomførte vi syv spillejobber på festivalen i Louiseville, som har Beatles som hovedtema, sier Kai Henning Skimelid, som spiller trommer i bandet.

Han forteller at de har gjestet USA nesten hvert år de siste årene.

– Vi var ikke i USA i fjor, men vi har blant annet vært to ganger i Washington to år på rad. I tillegg har vi vært på lignende festivaler i Belgia, to ganger i Frankrike og masse ganger i England, så Beatles-Cvèn begynner å bli lang nå, ler den ivrige trommeslageren.

Kun to fra Europa

I tillegg til sine egne spillejobber, så fikk de denne gang også anledning til å se flere andre «Beatles»-band fra flere land.

– Det var masse gode band som kom fra hele verden som spilte veldig bra og som holder veldig høy kvalitet. De fleste kom fra USA, men noen kom også fra Brasil. Vi og et band fra England var de eneste fra Europa. Bandene fra USA har også dratt den litt vel langt, for flere hadde tatt plastiske operasjoner for å ligne mest mulig på sine forbilder, men der går det en grense, i hvert fall for meg, jeg vil ikke ligne på Ringo Starr, skratter Skimelid.

SPILTE FOR 15 000: Bjørn Conrad Berg, Kjetil Linnes, Vegar Johansen, Kai Henning Skimelid og Håvard Pedersen er strålende fornøyd etter å ha gjestet en av verdens største Beatles-festivaler i forrige uke. Foto: Privat

– Hvor mange publikummere spilte dere for?

– Det var på det meste 15.000 mennesker under en av jobbene, så det var veldig moro. Den dagen vi spilte for så mange var det også utrolig varmt. Det var nemlig pluss 32 grader i skyggen, så vi svettet enormt på scenen.

Legger ut konsertopptak

En av konsertene er også filmet og den skal de snart publisere for fanskaren.

– Vi har en egen side facebook for de som har lyst å se denne konserten. En artig ting var at arrangøren hadde denne gang også gitt oss i oppgave å kun spille låter fra albumet «Let It Be… Naked» under en spillejobbene som da hadde omlag 3.000 publikummere. En artig oppgave, ettersom dette albumet har spennende låter.

Tilbud fra englenes by

Oppholdet i USA ga også uttelling, for nå har bandet fått tilbud omå spille i  Las Vegas.

– Vi vet ikke om vi skal dra tid, det er veldig langt å reise for noen få jobber så vi får se, men moro å få et slikt tilbud. Det er faktisk ikke så nøye hvor du kommer fra, bare du leverer varene, og det gjorde vi nok ettersom vi fikk forespørselen. Flere av bandene fra USA lever faktisk av å spille Beatles-låter, så det går an å gjøre det til levevei, men da må man spille mye på kasinoer med mer, sier han.

Ny festival

I august blir det en ny tur. Da drar de til en ny Beatles-festival, denne gangen til England.

– Vi skal til Liverpool som vi har spilte i mange ganger i tidligere. Det skal visst komme mange altaværinger til denne festivalen, så det gleder vi oss stort til. Målet er å gjennomføre ni konserten på ei uke, sier Skimelid som er en ivrig laksefisker.

– Vi kom fra USA i går klokken 14.00 og klokken 24.00 var jeg på plass i elva. Jeg har vært bitt av laksefiskebasillen siden jeg var liten gutt. Det er fin vannstand for tiden, så jeg regner med at laksen biter på snart. Nå gjelder det bare å fiske godt slik at laksen blir med på notene, sier den ivrige laksefiskene trommeslageren.